Sokağa çıkma yasağı ne zaman başlıyor? 1 Mayıs'ta sokağa çıkma yasağı var mı?

1 Mayıs'ta marketler açık mı? Çin'in Vuhan kentinde görülen ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 virüsü can almaya devam ediyor. Koronavirüsün Türkiye'de de görülmesi ile 3.081 kişi yaşamını yitirdi. Devlet tarafından ciddi sağlık önlemleri alınmaya devam edilmektedir. Hafta sonları sokağa çıkma yasağının getirildi. Birçok 1 Mayıs'ta marketlerin açık olup olmayacağını merak ediyor. Peki, 1 Mayıs'ta marketler açık mı? Detaylar haberimizde...

Sokağa çıkma yasağı ne zaman başlıyor?  Koronavirüsün tüm dünyayı etkisi altına alması ile birçok kişi hayatını kaybetti. Virüsün Türkiye'de de görülmesi ile sağlık önlemleri alınmaya devam ediliyor. Camiler, okullar ve bazı iş yerleri geçici olarak kapatıldı. Hafta sonları sokağa çıkma yasağı ilan edilmeye başlanmıştır. 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle sokağa çıkma yasağının olup olmayacağı merakla arama motorlarından araştırılmaya devam edilmektedir. Peki, 1 Mayıs'ta marketler açık mı? Sokağa çıkma yasağı ne zaman başlıyor? Detaylar haberimizde...

1 Mayıs'ta sokağa çıkma yasağı var mı? 3 gün sokağa çıkma yasağı ...

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Koronavirüsü önlemlerine yönelik Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili değerlendirmeleri paylaştı. Cumhurbaşkanı, sokağa çıkma yasağının 1 Mayıs gece yarısından itibaren 3 Mayıs gece 24.00'e kadar devam edeceğini söyledi.

Erdoğan yaptığı açıklamada sokağa çıkma yasağıyla ilgili şunları ifade etti;

"Salgının kontrol altına alınmasında insanların kalabalık halde bulunduğu alanlarda ara verilmesinin büyük katkısı olmuştur. Ülkemizdeki bu güzel gidişi devam ettirmek için hafta sonu uygulamasını Bayram sonuna kadar sürdürmeyi istiyoruz. Bu hafta sonu da 31 ilimizde 3 gün süreyle sokağa çıkma sınırlandırmasını uygulayacağız. Önümüzdeki olumlu tablonun sürmesi halinde ülke genelinde hayatı normale döndürmek için planlama hazırlıyoruz. Hangi alanda hangi tarihte adımların atılacağı bu programı sizlerle paylaşacağız."

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesine göre, Ramazan ayı münasebetiyle, sokağa çıkma kısıtlamasının öncesinde 30.04.2020 Perşembe günü market, bakkal ve manavların çalışma saatleri 08.00-23.00 olarak belirlendi.

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu 01.05.2020 Cuma günü market, bakkal ve manavlar 09.00-14.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek. 02.05.2020 Cumartesi ve 03.05.2020 Pazar günleri market, bakkal ve manavlar kapalı olacak.

1.05.2020 Cuma, 02.05.2020 Cumartesi ve 03.05.2020 Pazar günleri, ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri, ayrıca tatlı üretiminin yapıldığı/satıldığı iş yerleri açık olacak.

 

Sokağa çıkma yasağı ne zaman başlıyor? 1 Mayıs'ta sokağa çıkma yasağı var mı? ile ilgili etiketler Koronavirüs Korona 1 Mayıs 2 Mayıs 3 Mayıs alışveriş marketler açık mı sokağa çıkma yasağı sokağa çıkma yasağı ne zaman
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.