Şok iddia! Turcoin çalıntı mı?

Anafis adlı şirketin yerli kripto para olarak tanıdığı Turcoin’in isim hakkının başka bir iş adamında olduğu ortaya çıktı. Muhsin Emre Demiröz, “Turcoin’i TPE’den finansal işlemler alanı için tescil ettirdim. Dava açacağım” dedi

Anafis şirketinin yerli kripto para olarak tanıttığı Turcoin’in isim hakkı başka bir işadamında çıktı. Geçtiğimiz hafta, 'Türkiye'nin ilk yerli ve milli kripto parası' sloganıyla piyasaya çıkan ve Turcoin ismini kullanan Anafis şirketinin, markayı izinsiz kullandığı ortaya çıktı. Turcoin'in değerinin 'hiçbir zaman 100 doların altına inmeyeceği' garantisi veren ve yatırımcılara sattığı paketlerden yüksek kazanç öneren Anafis'in, kripto para piyasasında 'ponzi' yapılanması olduğu iddiaları dile getiriliyor.

"TESCİL HAKKI BENİM"

Anafis ve Hipper şirketinin piyasaya sunduğu Turcoin'le ilgili tartışmalar yapılırken, işadamı Muhsin Emre Demiröz de, bu markanın kendisine ait olduğunu iddia etti. Demiröz, Turcoin markasını Türk Patent Enstitüsü'nün finansal ve parasal hizmetler kategorisinde kendi adına onayladığını belirterek, Turcoin'in kendisinin olduğunu ilan eden Anafis'in patronu Sadun Kaya'nın, bu ismi başka alanlarda almak üzere başvuru yaptığını belirtti. Demiröz açıklamasında şöyle dedi: "Turcoin, sigorta hizmetleri, finansal ve parasal hizmetler, gayrimenkul komisyonculuğu, müşavirliği ve idaresi hizmetleri, gümrük müşavirliği hizmetleri" sınıfından tescil müracaatı gerçekleşmiş ve 19.11.2017 tarihinde markamızın onaylanarak ilan edilmesine karar verilmiştir. Ancak, son günlerde Turcoin adı ile ortaya çıkan ve Dijital Para Sistemi olarak kendini tanımlayan ve hakkında olumlu olumsuz birçok iddia dolaşan marka ile hiçbir alakamız bulunmamaktadır. Turcoin markası parasal ve finansal hizmetler sınıfında sadece şahsıma aittir. İznim ve onayı olmadan kullanan kişi ya da kurumlar hakkında gerekli yasal yollara başvuracağım." "Bitcoin'e rakip Turcoin" adıyla sunulan para biriminin ardındaki şirket Hipper'de bin 500 TL'lik yatırıma aylık 250 TL kazanç vaatediliyor. Yıllık kazanç olarak da 2 bin 920 - 3 bin 285 TL arasında bir kazanç verileceği belirtiliyor.

Hipper Bilgi Sistemleri ve Yatırım A.Ş.'den açıklama:

Anılan haberde adı geçen “Ömer Doğan” isimli şahsın şirketimizle herhangi bir bağı bulunmamaktadır. Bu kişinin müvekkil şirketin arkasındaki kişi olarak lanse edilmesi haber verme sınırlarını aşmakta, müvekkil şirketin haklarını ve ticari itibarını açıkça zedelemekle birlikte maddi zarara uğramasına da neden olmaktadır. Sizin gibi saygın bir kanalın bu tür bir haber yayınlamış olmasından derin üzüntü duymaktayız.

Bunun yanında; gerçeğe ve hukuka aykırı beyanlarınız nedeniyle, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan 2018/8086 srş. numaralı soruşturma; “HİPPER ve ANAFİS şirketlerinin ticaret siciline kayıtlı olarak faaliyetlerini sürdürdükleri, dijital para olarak belirlenen faaliyet alanları kapsamında gerçekleştirdikleri ticari iş ve eylemlerde herhangi bir suç unsuru bulunmadığı”gerekçesi ile “KOVUŞTURMA YAPILMASINA YER OLMADIĞI KARARI” verilerek neticelendirilmiştir. Bu karar müvekkil şirketin tüm faaliyetlerinin yasal mevzuata uygun olarak yürütüldüğünü ispatlamaktadır.

Şok iddia! Turcoin çalıntı mı? ile ilgili etiketler anafis turcoin sadun kaya muhsin emre demiröz
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.