Şok iddia: ByLock'çu kaymakamlar yakalandıklarında intihar edecekler!

ByLock operasyonları ülke çapında devam ederken şok bir iddia ortaya atıldı.

FETÖ'nün gizli haberleşme ağı ByLock kullanan örgüt üyelerine yönelik operasyonlar kesintisiz olarak devam ediyor. Bu çerçevede düzenlenen operasyonlar kamu kurumlarına ve mülkiye yapılanmasına da uzanırken, FETÖ'cü kaymakamlarla ilgili dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı.

TGRT'nin canlı yayınına katılan internethaber.com yazarı Süleyman Özışık, "Bir iddiaya göre ByLock'çu kaymakamlar yakalandıklarında intihar edecekler!" açıklamasında bulundu.

İTİRAFÇI İDDİA ETMİŞTİ

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığınca 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün mülkiye yapılanmasına ilişkin kaymakam ve kaymakam adaylarına yönelik operasyon düzenlenmişti. Soruşturma dosyasında özellikle 100. 101. dönem örgüt mensubu kaymakamların yapısı ortaya çıkarıldı. Gözaltına alınan şüphelilerden birçoğu itirafçı oldu. Kasım kod adlı gizli tanık ise ifadesinde 'mülkiye yapılanmasına' ilişkin dikkat çekici şu bilgileri vermişti:

"Maliye'de paralel yapı çok güçlüdür. Maliye'den kaymakamlığa geçenler örgüt üyesidir. Maliyede yapının güçlü olmasının nedenleri de sınav sorularını daha önceden temin ediyor olmasıdır. Hiçbir mülki idari amiri gözaltı yapıldığı takdirde bildiği varsa da anlatmaz. Davet usulüyle çağrıldığında bildiklerini anlatanlar çıkabilir. Ancak polis gözaltına almaya ve lojmanında arama yapmaya kalktığında intihar edenler çıkabilir.

Şok iddia: ByLock'çu kaymakamlar yakalandıklarında intihar edecekler! ile ilgili etiketler kaymakam İntihar itiraf
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.