Meteoroloji bu illeri uyardı! Soğuk hava dalgası geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinde 2 ila 5 derece azalacağı ile ilgili tahminlerde bulundu. Kuvvetli sağanak yağışlarında olacağı illeri de belirten meteorolojinin tahminleri bölgelere göre şu şekilde yer aldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey kesimleri ile Doğu Akdeniz'in parçalı bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Artvin, Sinop, Ardahan, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş'ın batısı, Hatay ve Kastamonu'nun kıyı kesimleri ile sabah saatlerinde Ankara çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış uyarıları

Yağışların, Trabzon'un doğusu, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (51 ila 75 kg/m2) olması bekleniyor. Rüzgarın, Marmara, Orta ve Kuzey Ege kıyıları ile Doğu Karadeniz'in doğusunda kuzey yönlerden kuvvetli (40 ila 70 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarında düşüş

Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinde 2 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Genellikle batı ve kuzeybatı, kuzeybatı kesimlerde kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Orta ve Kuzey Ege ile Doğu Karadeniz'in doğusunda yer yer kuvvetli olarak (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor.

 

Meteoroloji bu illeri uyardı! Soğuk hava dalgası geliyor!

 

İşte pazar günü Türkiye'nin doğusundan başlayıp pazartesi günü batıdan doğuya ülkenin tüm kuzeyini etkileyen ve yer yer perşembeye kadar süren soğuk ve yağışlı havaya ilişkin Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün paylaştığı gülük tahminler.. 

BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMU

MARMARA

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor.

BURSA °C27°C

Parçalı ve az bulutlu

İSTANBUL °C25°C

Parçalı bulutlu

KIRKLARELİ °C25°C

Parçalı bulutlu

KOCAELİ °C26°C

Parçalı bulutlu

EGE

Az bulutlu, zamanla kuzey ve iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, Orta ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor.

İZMİR °C31°C

Parçalı ve az bulutlu

KÜTAHYA °C25°C

Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu

MANİSA °C33°C

Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu

MUĞLA °C32°C

Parçalı ve az bulutlu

AKDENİZ

Az bulutlu ve açık, doğusunun yer yer parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Adana, Osmaniye, Hatay'ın kıyı kesimleri ile Kahramanmaraş'ın batısının yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA °C34°C

Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANTALYA °C32°C

Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri parçalı bulutlu

BURDUR °C30°C

Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra parçalı bulutlu

HATAY °C31°C

Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kıyı kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, kuzeyinin yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Ankara çevrelerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA °C28°C

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif sağanak yağışlı

ÇANKIRI °C29°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu

ESKİŞEHİR °C26°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu

KONYA °C28°C

Parçalı ve az bulutlu

BATI KARADENİZ

Parçalı bulutlu, Sinop ve Kastamonu kıyılarının yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU °C23°C

Parçalı ve az bulutlu

DÜZCE °C24°C

Parçalı ve az bulutlu

KASTAMONU °C26°C

Parçalı bulutlu, kıyılarının yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ZONGULDAK °C23°C

Parçalı bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin kıyı kesimleri ile Artvin çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Trabzon'un doğusu, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (51 ila 75 kg/m2) olması bekleniyor.

AMASYA °C27°C

Parçalı bulutlu

RİZE °C26°C

Parçalı zamanla çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

SAMSUN °C25°C

Parçalı zamanla çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

TRABZON °C26°C

Parçalı zamanla çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların doğusunda yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık, kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu, Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ERZURUM °C24°C

Parçalı ve az bulutlu

KARS °C22°C

Parçalı ve az bulutlu

MALATYA °C31°C

Az bulutlu ve açık

VAN °C24°C

Az bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR °C36°C

Az bulutlu ve açık

GAZİANTEP °C34°C

Az bulutlu ve açık

SİİRT °C35°C

Az bulutlu ve açık

ŞANLIURFA °C38°C

Az bulutlu ve açık

DENİZLERDE HAVA

Kuzey Ege’de fırtına; Doğu Karadeniz ve Marmara’da fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz’de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), batısı 6 (50 km/sa); Doğu Karadeniz’de kuzey ve kuzeydoğudan, doğusu kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50km/sa), doğusu 7 (60 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,5 ila 2,5 m, doğusu 3,0 m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı bulutlu; Rüzgar: Kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 k m/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5 m, Görüş: İyi.

EGE

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Orta Ege’nin açıkları yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı; Rüzgar: Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa), kuzeyi 6 ila 8 (50-70 km/sa); Güney Ege’de kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), kuzeyi 7 (60 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,5 ila 2,5m, kuzeyinde 3,5 ila 4,0 m, Görüş: İyi.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), açıkları 6 (50 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, açıkları 2,5 m; Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Az bulutlu; Rüzgar: Batı ve güneybatıdan, akşam kuzeyden 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 0,25 ila 0,5 m; Görüş: İyi.

Meteoroloji bu illeri uyardı! Soğuk hava dalgası geliyor! ile ilgili etiketler Mikdat Kadıoğlu Meteoroloji Yağış soğuk hava
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.