Soğuk algınlığı nasıl geçer? Neden olur? Evde doğal yöntemler!

Özellikle grip, nezle ve soğuk algınlığı kişiyi aniden yatağa düşürüp, yaşam kalitesini bozabilen rahatsızlıklardandır. Birçok kişi soğuk algınlığına neyin iyi geldiğini araştırmaya devam ediyor. Peki, Soğuk algınlığı nasıl geçer? Neden olur? Evde doğal yöntemler! Detaylar haberimizde...

En bulaşıcı hastalıklardan biri olan soğuk algınlığı birçok kişide görülüyor. nsan vücudunun soğuk algınlığını meydana getiren virüslere karşı direnç geliştirememesinden dolayı bu kadar sık tekrar eden bir hastalık olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle kış günlerinde meydana gelen bu hastalığın nasıl tedavi edileceği vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediyor. Peki, Soğuk algınlığı nasıl geçer? Neden olur? Evde doğal yöntemler! Detaylar haberimizde...

Soğuk algınlığı nasıl geçer? Neden olur? Evde doğal yöntemler!

SOĞUK ALGINLIĞI NASIL GEÇER?

Soğuk algınlığı görülen insanların %25'inde, bağışıklık sistemlerinin farklı reaksiyonlar göstermesinden kaynaklanan şekilde hiçbir belirti görülmeyebilir. Eğer bakteriler kulak veya sinüslere etki ederse bu durumda hastaya antibiyotik verilmesi gerekir. Soğuk algınlığı, farklı virüslerin neden olduğu bir enfeksiyon türüdür. Çok ağır olmadığı sürece evde doğal yöntemlerle tedavi edilebilir.

Soğuk algınlığına yakalanmış kişilerle yakın temastan kaçınılmalıdır.
Bağışıklık sisteminin gücünü korumak adına vitamin ve mineraller açısından zengin olan besinler tüketilmelidir. Hapşırırken veya öksürürken mendil kullanılmaya dikkat edilmeli, kullandıktan sonra mendil atılmalı, eller yıkanmalıdır. Mendil kullanmadan hapşırılması veya öksürülmesi durumunda eller mutlaka yıkanmalıdır. Ev özellikle de mutfak ve banyo temiz tutulmalıdır. Yüze, ağız ve buruna dokunmaktan kaçınılmalıdır.

Antibiyotik ve antiviral ilaçlar soğuk algınlığına neden olan virüslere karşı etki gösterememektedir. Normal hastalık süresi on gün kadardır, fakat bazı belirtiler üç hafta süreyle devam edebilir. Kesin bir tedavisi olmayan soğuk algınlığı ile karşılaşıldığında hastalığın daha kolay atlatılması ve şiddetinin hafiflemesi için bazı önlemler alınabilir. Bol bol sıvı alınmalıdır. Dinlenilmeli ve yatak istirahatinde bulunulmalıdır. Baş ağrısını ve ateşi dindirmek amacıyla bazı ilaçlar kullanılabilir.

EVDE DOĞAL YÖNTEMLER!

Sarımsağın antibakteriyel özelliği vardır. Akciğeri, karaciğeri, kalbi kuvvetlendirir. Mide ve bağırsakları dezenfekte ederken, zararlı bakterileri de yok eder. Nefes borusu rahatsızlıklarına iyi gelir. Soğuk algınlığı belirtilerini ise ortadan kaldırmak için birebirdir. Soğuk algınlığına iyi gelecek doğal yöntemlerden biri olan sarımsak kürünün hazırlanışı ise şu şekilde: Bir adet sarımsağı iyice ezdikten sonra, iki çay kaşığı limon suyu ekleyin. Bir tatlı kaşığı bal ve yarım çay kaşığı kırmızıbiber ekledikten sonra iyice karıştırın. Bu karışımı soğuk algınlığınız geçene kadar her gün tüketmelidir.

Soğuk algınlığı ve grip tedavisinde kullanılan, en etkili besindir. Doğal bir ağrı kesicidir. Tüketeceğiniz ham zencefil ya da zencefil çayı soğuk algılığının belirtilerinin ortadan kalkmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca iyileşmenize yardımcı olacak zencefilli bir karışım da hazırlayabilirsiniz. Zencefil, karanfil ve tuz ile hazırladığınız karışımdan günde bir buçuk çay kaşığı tüketebilirsiniz.

Soğuk algınlığı nasıl geçer? Neden olur? Evde doğal yöntemler! ile ilgili etiketler grip 2019 Hastane hasta
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.