Soçi'de ne oldu? Erdoğan-Putin zirvesinin perde arkası ve sürpriz yakınlaşma!

SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan ve SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt ile ‘Haberin Olsun’ yeni bölümüyle yayında…

Ceyhun Bozkurt ve Barış Özkan, ‘Haberin Olsun’un yeni bölümünde, Cumhurbaşkanı Erdoğan - Putin zirvesinin perde arkası, İran'ın Azerbaycan sınırına ordu yığması ve Erdoğan'ın ABD'li Mcgurk'e terör tepkisini masaya yatırdı.

"RUS HAVA OPERASYONLARI VE REJİM KUVVETLERİNİN KARADAN ATEŞKES İHLALLERİ DEVAM EDECEK Mİ? ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE ONA BAKMALIYIZ"

Ceyhun Bozkurt, "Şu anki mevcut durum korunacak gibi geliyor. İki taraf da pozisyonunu koruyor. Türkiye hassasiyetlerini iletmiş, varılan mutabakata uyuyoruz, muhattaplarımızın da uymasını bekliyoruz diyor. Gelecek günlerde İdlib sahasında Rus hava operasyonları ve rejim kuvvetlerinin karadan bazı ateşkes ihlalleri devam edecek mi? onlara bakmak lazım. Mutabakatlarda belli bir zaman dilimi işaret edilmişti ama tabii ki kolay bir saha değil. Çok sayıda örgüt var. Bu açıdan hemen hemen güvenlik ve istihbarat birimlerine görevler düşüyor. İkili ilişkileri sarsacak bir çatışma beklemiyorum. Birileri savaş bekliyorsa Türkiye-Rusya savaşı çıkmaz demiştim.

"SAHADA KARŞILIKLI FARKLI BASKI METODLARI UYGULANABİLİR"

Rusya belli noktalarda dikkatli hareket ediyor. Rusya'nın İdlib konusunda öne sürdüğü terör grupları zaman zaman TSK'yı da hedef alıyor. Oradaki yıkıcı terör yapıları, bölgedeki kaosu beslemek isteyen grupların beslediği gruplar. Onlar bölge ülkelerinin iletişimini istemez. Türkiye yıllarca Şam yönetimi ile gerilim yaşadı ve alçakça saldırılarına kadar karşı kaşıya gelmemişti. Ruslar hiçbir zaman coşarak hareket etmez, iyi bi satranç oyuncusudur. Bir hamleyi elli kere düşünerek yaparlar. 15 Temmuz'dan sonra oluşan yeni paradigmada Ruslar ile sadece materyalist bir bağ değil, bir köprü de oluştu. Sahada karşılıklı farklı baskı metodları uygulanabilir." sözlerini kullandı.

Ceyhun Bozkurt ve Barış Özkan ile ‘Haberin Olsun’un tamamını YouTube kanalımızda izleyebilirsiz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

Soçi'de ne oldu? Erdoğan-Putin zirvesinin perde arkası ve sürpriz yakınlaşma! ile ilgili etiketler Ceyhun Bozkurt Haberin Olsun Erdoğan Putin İdlib

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.