SOCAR ile Mansimov'un FETÖ savaşı

Azeri kökenli iş adamı Mubariz Mansimov Gurbanoğlu'nun gözaltına alınma sebebi ne? Son günlerde paylaştığı SOCAR mesajları ne anlama geliyor? Ünlü iş adamı FETÖ'cü mü, kendisini nasıl savundu? İşte gözaltına alınmadan önce yaptığı son açıklamalar...

Dünya piyasalarının koronavirüs salgını nedeniyle büyük bir belirsizlik içinde olduğu bir dönemde Türkiye ve yakın coğrafya piyasalarında büyük yankı uyandıracak gelişmeler yaşandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında Palmali Grubu’nun kurucusu Azeri kökenli Mubariz Mansimov Gurbanoğlu gözaltına alındı.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyon kapsamında Mansimov'un adresinde arama da yapıldı.

Türkiye kamuoyunun yakından tanıdığı zaman zaman ismi Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün başkanlığı için de konuşulan iş adamı Mubariz Mansimov Gurbanoğlu, bir süre önce Rus enerji devi Lukoil ile yaşadığı dava süreci ile adından söz ettirmişti.

Mansimov, 2010 yılında Lukoil ile Hazar Denizi'ndeki taşımacılık için imzaladıkları anlaşmanın feshi nedeniyle şirketin iştiraki Litasco firmasına İngiltere Yüksek Tahkim Mahkemesi'ne 2 milyar dolarlık tazminat davası açmıştı.

SOCAR İLE FETÖ KRİZİ!

Ünlü iş adamı son dönemde ise Azerbaycan petrol devi SOCAR ile büyük bir tartışmanın içerisine girdi. Kendisine ait sosyal medya hesaplarında sık sık SOCAR yönetimini hedef alan mesajlar paylaşan Mansimov, SOCAR Başkanı Rövnag Abdullayev ve SOCAR’a bağlı Haritage General Trading şirketinin CEO'su Anar Aliyev'i FETÖ'cü olmakla suçladı.

"ELİMDEKİ DOSYALARI YAYMAYA BAŞLAYACAĞIM"

Bu isimlerin kendisine "FETÖ iftirası" attıklarını öne süren Mansimov yaptığı açıklamalar ile SOCAR yönetimine meydan okuyarak şu ifadeleri kullandı;

"Madem ki, ilk ateşi açtınız. Şimdi siz düşünün. Elimdeki dosyaları yaymağa başlayacağım. Senelerce halktan ne çaldınız, hepsini buldum, banka hesaplarınıza, FETÖ denilen p*şta na kadar para yedirdiniz, hepsi deşifre olacak. Benim istersem nerelere kadar ulaşacağımı kimse bilmese de siz biliyorsunuz. Ben herkes Türkiye'den kaçarkn tüm yatırımımı buraya yaptım. Benim Türkiye'ye de, Türk adaletine de saygım sonsuz. Sonuna kadar sizinle savaşacağım ve sizin tüm kirli çamaşırlarınızı gözler önüne sereceğim. Bana karşı komplonuz sonunuz olacak Rövnek ve Anar efendiler. Bence, bu saatten sonra korkmayın, titreyin. her şey hukuk çerçevesinde size subut olunacak. Beni sevenler bu hırsızları bol bol paylaşın ki millet kahramanlarını da tanısın."

SOCAR ile Mansimov'un FETÖ savaşı

Mubariz Mansimov yaptığı bir başka paylaşıda ise SOCAR'da yolsuzluk imalarında bulunarak şunları yazdı;

"Sizi FETÖ'cü şerefsiz sizi. İnsanların düşmanısınız siz de vicdan da yok namus da. Gayrette halkımıza devletimize düşmansınız. Azerbaycan servetini babanızın malı gibi yemeye kalkıyorsunuz onu size yedirmezler. Bu daha başlangıç."

SOCAR ile Mansimov'un FETÖ savaşı - Resim : 2

SOCAR ile Mansimov'un FETÖ savaşı - Resim : 3

 

 

SOCAR ile Mansimov'un FETÖ savaşı ile ilgili etiketler FETÖ Azerbaycan Mubariz Mansimov Gurbanoğlu lukoil socar
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.