Snapchat Lens nedir? Nasıl kullanılır?

Snapchat uygulaması dünyada pek çok kişi tarafından kullanılıyor. Sosyal medya uygulamaları son yılların trendleri arasında yer alıyor. Snapchat ise ön plana çıkan uygulamalardan biri...Snapchat bugün itibari ile yeni Lens Explorer özelliği ile çeşitli Lensleri keşfetme fırsatı sunacak. Peki Snapchat Lens nedir? Nasıl kullanılır? Hangi cihazlar kullanabilecek? Detaylar haberimizde...

Snapchat Lens nedir? Dünyada pek çok kişi çeşitli sosyal medya uygulamaları kullanılıyor. Snapchat'tin kullanıcıları ilgi ile takip ediyor. Snapchat'in Lens Explorer özelliği bugün itibari ile kullanıcılar yeni Lensler ile tanışacak. Herkes Snapchat topluluğu tarafından üretilen binlerce Lens'i keşfetmeyi bekliyor. Peki Snapchat Lens nedir? Nasıl kullanılır? Hangi cihazlar kullanabilecek? Merak edilen detaylar haberimizde...

Snapchat Lens nedir? Nasıl kullanılır?

Hürriyet'in haberine göre; Snapchat kullanıcıları bugün itibariyle yeni Lens Explorer özelliği sayesinde, Snapchat topluluğu tarafından üretilen binlerce Lens'i keşfetme ve açma yeteneğine kavuşuyorlar.

Snap, Lens seçimi konusunda açıklama yaparak, bir Lens karosunun tıklanarak açılabileceğini ve direkt olarak Snap Camera'ya aktarılabileceğini yada gösterilen Hikayeler içerisinde Lens'lerin görülebileceğini söylüyor. Bu Hikayeler'deki Lensleri de Snap'ler üzerinde parmağınızı kaydırarak açabiliyorsunuz.

Topluluk Lensleri, 2017'nin ikinci yarısında yayımlanan Lens Studio kullanılarak üretilebiliyorlar. Snap'in söylediğine göre şu ana kadar 100000'den fazla eşsiz Lens sunulmuş durumda ve bunlar toplamda 2.5 milyar kez görüntülendiler. Snap, Lens Explorer özelliği ile görülme sayısını çok daha fazla arttırmayı ve kullanıcıların bu Lensleri hem bulmalarını hem de kullanmalarını kolaylaştırmayı ümit ediyor.

Snap'in söylediğine göre Lens Explorer yayınlandığında iOS üzerinde kullanılabilir olacak ancak Android'in de yeni özelliği anında alıp almayacağına dair bir açıklama yapılmış değil. Eğer kendi Lenslerinizi üretmek istiyorsanız Lens Studio'yu kullanabiliyorsunuz. Lens Studio bedava olarak indirilebiliyor ve Windows ile Mac üzerinde çalışıyor.

SNAPCHAT

Snapchat; Evan Spiegel, Bobby Murphy ve Reggie Brown tarafından akıllı telefonlar için geliştirilmiş, platformlar arası çalışma özelliğine sahip bir anlık mesajlaşma uygulamasıdır. Kullanıcıların birbirlerine yazılı metin, fotoğraf , ses veya video göndermesini sağlar. Kişiye özel gönderilen dosyalar, gönderen kişinin daha önceden belirlediği süre boyunca (1 veya 10 saniye arası) 2 defa görüntülenebilir. Hikâyeye eklenen fotoğraf ve videolar ise gönderen kişinin daha önceden belirlediği süre boyunca (1 veya 10 saniye arası) istenildiği kadar görüntülenebilir. Ücretsiz olan bu uygulama iOS ve Android platformları üzerinde çalışabilmektedir. Uygulamanın ilk sürümü Eylül 2011 tarihinde yayınlanmıştır. Kullanıcılarının %70’ini kadınların oluşturduğu uygulama en çok ABD ve İngiltere'de tercih edilmektedir.

Facebook, Snapchat uygulamasını satın almak için 3.9 milyar Dolar $ teklif etmiştir. Fakat Snapchat yöneticileri bu teklifi reddetmiştir.

 SOSYAL MEDYA

Sosyal medya, Web 2.0'ın kullanıcı hizmetine sunulmasıyla birlikte, tek yönlü bilgi paylaşımından, çift taraflı ve eş zamanlı bilgi paylaşımına ulaşılmasını sağlayan medya sistemidir. Ayrıca sosyal medya; kişilerin internet üzerinde birbirleriyle yaptığı diyaloglar ve paylaşımların bütünüdür. Sosyal ağlar, insanların birbiriyle içerik ve bilgi paylaşmasını sağlayan internet siteleri ve uygulamalar sayesinde, herkes aradığı, ilgilendiği içeriklere ulaşabilmektedır. Küçük gruplar arasında gerçekleşen diyaloglar ve paylaşımlar giderek, kullanıcı bazlı içerik (İngilizce: UGC-User Generated Content) üretimini giderek arttırmakta, amatör içerikleri dijital dünyada birer değere dönüştürmektedir.

Zaman ve mekân sınırlaması olmadan (mobil tabanlı), paylaşımın, tartışmanın esas olduğu bir insanî iletişim şeklidir. Sosyal medya platformlarında insanlarla buluşur ve iletişimde bulunursunuz. İnsanlara yardım eder, yardım alır, sorularına cevap verir ve kendi sorularınızı sorarsınız. Bu bakımdan sosyal medya resmi olmayan eğitim yollarından da bir tanesidir.

Teknoloji, telekomünikasyon, sosyal iletişimin kelimeler, görseller, ses dosyaları yolu ile sağlandığı bir yapıya sahiptir. İnsanlar hikâyelerini ve tecrübelerini bu bağlamda paylaştığı bir çerçeveye de sahiptir.

Sosyal medya, geleneksel medyada olduğu gibi tek bir noktadan çok sayıda kişiye yayın yapmaktan çıkarak, iletişim yönü açısından çoktan çoğa paradigmasına dayalı “kullanıcı kaynaklı medya" özelliğine sahiptir. Kullanıcı Kaynaklı Medya, geleneksel medyadan farklı olarak, içeriğin bizzat kullanıcılarının kendileri tarafından üretilmesine ve paylaşılmasına olanak yaratmaktadır. Sosyal medya aynı zamanda "Kullanıcıların Ürettiği İçerik" ve "Müşterilerin Ürettiği Medya" kavramlarını da ortaya çıkarmış, bu yapısıyla da ticari plandaki anlamını kazanmıştır.

Ama Andreas Kaplan ve Michael Haenlein’in 2010’daki tespitine göre Sosyal Medya; “Web 2.0 üzerinde ideolojik ve teknolojik içeriklerin, yapılanmaların kullanıcı merkezli bir şekilde üretilmesine ve geliştirilmesine izin veren internet tabanlı uygulamaların bütününe”denilmekte

Snapchat Lens nedir? Nasıl kullanılır? ile ilgili etiketler Snapchat Lens nedir nasıl kullanılır
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.