SMS ile süresiz HES kodu nasıl alınır? Hayat Eve Sığar uygulamasından HES kodu alma

SMS ile süresiz HES kodu nasıl alınır sorusuna vatandaşlar yoğun bir ilgi göstermekte. HES kodu artık bilindiği üzere hem AVM girişleri hem de ÖSYM sınavları gibi birçok yerde kullanılmaktadır. Hayat Eve Sığar uygulamasından HES kodu nasıl alınır?

Daha önceden sadece seyahatlerde kullanılan HES kodu bundan böyle AVM girişleri ve adayların girdikleri ÖSYM sınavlarında da hayatımızın her alanında kullanılmaktadır. İçişleri Bakanlığı tarafından daha önceden 81 ilin valiliklerine gönderilen genelge doğrultusunda bazı yerlere girişte HES kodu zorunluluğu getirilmiştir. Peki, süresiz HES kodu nasıl alınır?

SMS ile Süresiz HES Kodu Nasıl Alınır?

HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi yazılır ve 2023'e SMS olarak atılır.

HES kodunu e-Devlet sistemi üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/saglik-bakanligi-hes-kodu-uretme-ve-listeleme adresinden alabilirsiniz.

SMS ile süresiz HES kodu nasıl alınır? Hayat Eve Sığar uygulamasından HES kodu alma

Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden 'HES Kodu İşlemleri' bölümüne girilir 'HES Kodu Oluştur' butonuna tıklanır. KOD kullanım süresi seçilir ve KOD oluşturulur.

HES Kodu Nedir?

HES (Hayat Eve Sığar) Kodu, Kontrollü Sosyal Hayat kapsamında, ulaşım ya da ziyaret gibi işlemlerinizde kurumlarla ve kişilerle, Covid-19 hastalığı açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığınızı güvenli şekilde paylaşmanıza yarayan bir koddur. Paylaştığınız HES kodları uygulama üzerinden ya da kurumlara sağlanan servisler aracılığı ile sorgulanabilir.

SMS ile süresiz HES kodu nasıl alınır? Hayat Eve Sığar uygulamasından HES kodu alma ile ilgili etiketler HES kodu hayat eve sığar
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.