SMS ile Fitre Verme Numaraları? | Fitre SMS ile nasıl verilir? Diyanet'ten sms ile fitre açıklaması

Fitre SMS ile Nasıl Verilir? Ramazan ayıyla birlikte fitre de belli oldu. Diyanet bu yıl fitreyi SMS ile ödeme imkanı getirdi. Faturalı ve faturasız hatlardan da sms ile fitre bağışı yapılabilecek. Koronavirüs salgını dolayısıyla Ramazan evlerde geçecek. Teravih namazının evden kılınmasına imkan veren Diyanet, fitre bağışını da sms ile yapılabileceğini söyledi. SMS ile fitre nasıl verilir? SMS ücreti ne kadar? Detaylar haberimizde...

Fitre SMS ile Nasıl Verilir? Yaklaşan Ramazan ayı sonrası fitre miktarı da belli oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı, bu yıl fitre bağışlarını SMS ile de verilebileceğini açıkladı. Fitre vermek isteyen vatandaşlara SMS ile fitre bağışı yapılabileceğini söyleyen diyanet, teravih namazlarının da evden kılınabileceğini açıkladı. Peki SMS ile fitre nasıl verilir? SMS ücreti ne kadar? işte yanıtı...

SMS İLE FİTRE BAĞIŞI NASIL yAPILIR?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş yaptığı açıklamada; faturalı ve faturasız tüm hatlardan 5601'e SMS ile fitre bağışında bulunulabileceğini duyurdu. Bir SMS ücreti, bir fitre bedeli olan 27 TL olacak.

SMS İLE FİTRE NE KADAR?

Bir SMS ücreti, bir fitre bedeli olan 27 TL olacak.

SMS'le fitre bağışı sorun oldu

ONLİNE FİTRE, ZEKAT,SADAKA VERMEK İÇİN TIKLAYINIZ

DİYANET'TEN SMS İLE FİTRE AÇIKLAMASI!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş yaptığı açıklamada; faturalı ve faturasız tüm hatlardan 5601'e SMS ile fitre bağışında bulunulabileceğini duyurdu. Bir SMS ücreti, bir fitre bedeli olan 27 TL olacak.

Erbaş, "Zekat, fitre, fidye, sadaka, gıda paketi, bayramlık kıyafet gibi bağışlar, 'www.tdv.org ve bagis.tdv.org' adreslerinden online olarak ve tüm PTT şubeleri ile anlaşmalı bankalar aracılığıyla da yapılabilir." ifadelerini kullandı.

Erbaş, "Ramazandan önce tüm mensuplarımızı, din görevlisi hocalarımızı ve milletimizi kan bağışında bulunmaya davet ediyorum" diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ramazan'da televizyon, radyo kanallarında ya da sosyal medyada program yapan, konuşan herkesten, toplumumuza doğru bilgi aktarma konusunda sorumluluk bilinciyle hareket etmelerini, kaynağı belli olmayan, hayatımıza değer katmayan anlamsız bilgi ve konuları ekrana ve gündeme getirmemelerini; güzel, yapıcı ve birleştirici bir üslup kullanmalarını ve tartışma meydana getirecek, polemik üretecek popülist tavırlardan uzak kalmalarını özellikle istirham ediyorum."

Erbaş, "İftar sofraları kurmak yerine, gıda paketleri, alışveriş kartları, bayramlık kıyafet dağıtarak ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayacağız." dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "35 ülkede ramazan ayının sonuna kadar 38 bin 450 gıda, 46 bin iftar paketi dağıtımı ve 10 bin 800 yetime bayramlık kıyafet dağıtacağız." ifadelerini kullandı.

Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı'nın bu yıl Ramazan ayında yurt içinde ve yurt dışında toplam 12 milyon liraya yakın bir yardım yapacağını açıkladı.

Erbaş, herkesin evinde ailesiyle teravih namazlarını kılabileceğini, teravih namazının ferdi olarak da kılınabilen bir namaz olduğunu söyledi.

FİTRE NEDİR?

Fıtır sadakası, Ramazan Bayramı'na kavuşan ve temel ihtiyaçlarının dışında belli bir miktar mala sahip olan Müslümanların, kendileri ve bakmakla yükümlü oldukları kişiler için yerine getirmekle yükümlü oldukları mali bir ibadettir. Fitrenin bayram namazından önce verilmesi uygundur. Bayram namazından bir kaç gün önce de verilebilir.

KİMLERİN FİTRE VERMESİ GEREKİR?

Fitre, borcundan ve aslî ihtiyaçlarından fazla olarak nisap miktarı mala sahip olan her Müslüman'a vaciptir. Bireyin fitre ile mükellef olması için öngörülen zenginlik ölçüsü, zekâtta aranan nisaptır. Ancak fitrede zekât için öngörülen, malın artıcı olması ve üzerinden bir yıl geçmesi şartı aranmamaktadır.

YILLARA GÖRE FİTRE MİKTARLARI

2011 yılında: 7.5 TL
2012 yılında: 8,5 TL
2013 yılında: 9.5 TL
2014 yılında: 10 TL
2015 yılında: 11.5 TL
2016 yılında: 15 TL
2017 yılında: 16 TL
2018 yılında: 19 TL
2019 yılında: 23 TL
2020 yılında: 27 TL

SMS ile Fitre Verme Numaraları? | Fitre SMS ile nasıl verilir? Diyanet'ten sms ile fitre açıklaması ile ilgili etiketler fitre Diyanet zekat sms ile fitre fitre ne demek sms fitre bağışı fitre bağışı online fitre Fidye
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.