SMS ile covid aşısı randevusu nasıl alınır? E-devlet korona aşısı randevu ekranı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dün canlı yayında Covid aşısı olmasının ardından vatandaşlar korona aşısı randevusu almak için arayışlarını hızlandırdı. E-Devlet ve MHRS sistemi üzerinden Covid aşısı randevusu almak isteyenler bu yönde süreci daha da hızlandırmanın peşinde.

Yeni tip koronavirüs salgınında mücadele kapsamında dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın canlı yayında Covid aşısı olması sonrasında vatandaşlar aşı randevusu almak için araştırmalarına başladı. Çinli Sinovac firmasının ürettiği aşıların 3 milyon dozlunun Türkiye’ye getirilmesinden sonra Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından aşıların test süreçleri tamamlandı.

Ülkemiz genelinde ilk etapta sağlık çalışanlarına uygulanacak koronavirüs aşısı dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından vatandaşlara tanıtıldı. Covid aşısı randevuları ise MHRS.GOV.TR sistemi ve ALO 182 üzerinden vatandaşlara verilmeye başlandı.

MHRS nedir?

Merkezi Hekim Randevu (MHRS) Sağlık Bakanlığı tarafından kuruma baplı hastaneler için vatandaşların kendilerine en uygun gün ve saatler içerisinde istedikleri hekimden kolayca randevu almalarını sağlayan bir sistemdir.

SMS ile covid aşısı randevusu nasıl alınır? E-devlet korona aşısı randevu ekranı

MHRS aşısı randevusu nasıl alınır?

Covid aşısı için Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden https://www.mhrs.gov.tr/ veya ALO 184 hattından randevu alınabilmektedir. Bununla beraber MHRS sistemine E-Devlet veya turkiye.gov.tr adresleri üzerinden de giriş yapılabilmektedir.

Turkiye.gov.tr ya da e devlet mobil uygulamalarından da giriş yaparak koronavirüs aşısı için randevu almanız mümkündür.

Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden https://www.mhrs.gov.tr/ veya 184'ten randevu alınarak Coronavirüs aşısı için başvurulabilecek. MHRS sistemine giriş E-Devlet veya turkiye.gov.tr adresinden yapılmaktadır.Ayrıca mhrs.gov.tr üzerinden de işlemlerini gerçekleştirebileceksiniz.

Turkiye.gov.tr ya da e devlet mobil uygulamalarından arama bölümünden MHRS yazarak ulaşmak ve koronavirüs aşısı için randevu almak mümkün oldu. Koronavirüs aşı için başvurusu işlemleri e-devlet, e-nabız, MHRS mobil uygulamaları üzerinden de yapılabilmektedir.

E-devlet korona aşısı randevu ekranı için tıklayınız

MHRS randevu ekranı için tıklayınız

SMS ile covid aşısı randevusu nasıl alınır? E-devlet korona aşısı randevu ekranı

SMS ile covid aşısı randevusu nasıl alınır? E-devlet korona aşısı randevu ekranı ile ilgili etiketler SMS ile covid aşı randevusu E-devlet başvuru ekranı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.