SMA hastası Yiğit'in yaşam mağazası...

Muhammed Yiğit Tezcan, henüz 13 aylık. Henüz 25 günlükken Spinal Muskuler Atrofi (SMA) hastası olduğu anlaşıldı. Yiğit şu an her bir dozu 73 bin euro olan SMA ilacı kullanıyor. Bunun ücretini devlet karşılıyor. Ancak SMA hastaları için asıl umut ise ZOLGENSMA adlı bir ilaç. Tek dozluk bu ilacın fiyatı ise 2,5 milyon dolar. Eğer Yiğit bu ilacı kullanırsa yaşayacak. Bunun için ailesi bir 'yaşam mağazası' kurdu. Bu mağazada satılacak her bir tişört ise Yiğit'e nefes ve can olacak.

Düzce'de yaşayan Fikri Tezcan'ın 13 aylık bebekleri Muhammed Yiğit'in, Koç Üniversitesi Hastanesi'nde tedavisi sürüyor. 

Henüz 25 günlükken Spinal Muskuler Atrofi (SMA) hastası olduğu belirlendi Yiğit'in. 

43 günlükken tedavisine başlandı. İlk dozu o gün alan Yiğit şu ana kadar 5 doz ilaç kullandı. 

Yiğit'in kullandığı ilacın her bir dozu ise 73 bin euro. Yani yaklaşık olarak 630 bin TL. Her yıl 3 doz kullanılması gerekiyor. Bu ilacın ücretini ise yakın zamanda alınan bir kararla birlikte devlet karşılamaya başladı. 

Ancak bu ilacın Yiğit'i ne kadar daha hayatta tutacak belli değil. Muhammed Yiğit'i hayatta tutacak ilaç ise dozu 2,5 milyon dolar olan ZOLGENSMA adlı bir ilaç. Yiğit'in hayata tutunmasının tek yolu da işte bu ilaç. 

SMA hastası Yiğit'in yaşam mağazası...

Tezcan ailesi Yiğit'in bu ilacı alabilmesi için gerekli olan yıllık 2,5 milyon doları bulmak için internet üzerinde bir mağaza kurdu. Adı: Yiğit'in Yaşam Mağazası. Mağazada tanesi 50 liradan üzerinde Muhammed Yiğit'in fotoğraflarının da olduğu tişörtler satıyor aile. 

SMA hastası Yiğit'in yaşam mağazası... - Resim : 2

Ailenin başlattığı kampanyaya destek olup, Yiğit'e nefes ve can vermek elinizde. Bunun için yapmanız gereken ise https://www.yigitinyasammagazasi.com 'a girip tişört almak. 

SMA hastası Yiğit'in yaşam mağazası... - Resim : 3

SMA hastası Yiğit'in yaşam mağazası... ile ilgili etiketler Muhammed Yiğit Tezcan sma Fikri Tezcan Spinal Muskuler Atrofi Zolgen SMA
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.