SMA hastası minik Asrın Efe'ye bir hayat kampanyası

Mersin’de yaşayan Serkan-Şerife Naz Gülkan çiftinin SMA Tip 1 hastası olan 5 aylık bebekleri Asrın Efe için 2.2 milyon dolar gerekiyor. Valilikten gerekli izinlerin alındığı söyleyen baba Serkan Gülkan da yardım eden herkese minnettar olduklarını söyledi. İşte ‘Sevdiklerinize bir balon Asrın Efe’ye bir hayat’ kampanyası banka hesap numaraları

Türkiye’nin en küçük SMA hastası olan 5 aylık Asrın Efe Gülkan’ın yaşam mücadelesi sosyal medyada hayat bulmaya devam ediyor. Serkan ve Şerife Naz Gülkan çifti minik Asrın bebeklerinin tedavi edilebilmesi adına yardım çağrısında bulunurken kahraman gönüllüler de desteklerini bir an olsun esirgemiyor.

Asrın Efe’yi yaşatmak için varını yoğunu ortaya koyan Gülkan çifti bunun için yoğun bir çaba gösterirken Mersin Üniversitesi Hastanesi’nde tedavisine devam edilen 5 aylık Asrın Efe’nin yaşaması için 2.2 milyon dolara ihtiyaç bulunuyor.

SMA hastası minik Asrın Efe'ye bir hayat kampanyası

Türkiye’deki tedavisinin ardından bebekleri Asrın Efe’ye yurt dışında Zolgensma tedavisi aldırmak istediklerini söyleyen baba Gülkan, bir anne ve baba olarak tüm devlet yetkililerinden yardım istediklerini ve bu tedavi içinde 2.2 milyon dolar gibi bir ücretin gerektiğini söyledi.

Asrın Efe’nin 4 tipten oluşan SMA hastalığının en ağırı olan Tip 1 hastası olduğunu belirten baba Gülkan, henüz 43 günlük iken bu tanının konduğunu Mersin, Adana, Ankara’da çocuk nörologlarına giderek iki farklı gen testine girdiklerini ve şu anda da Asrın Efe’nin Mersin Üniversite Hastanesi’nde tedavi altında olduğunu kaydetti.

 
 
 
 
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ASRIN EFE (@sma_asrinefe)'in paylaştığı bir gönderi

Bu hastalığın iyileşme şansının olduğunu söyleyen Gülkan, Asrın Efe’nin yaşının çok küçük olmasından ötürü 6. aya kadar Türkiye’de Nusinersen tedavisi alarak 6. aydan sonra da Amerika’da Zolgenzma tedavisini aldıktan sonra %95 oranında diğer çocuklar gibi yürüyebilecek, koşabilecek ve hayatına devam edebileceğini ifade etti.

Bebeklerini yurt dışında kendi imkanlarıyla tedavi etme şanslarının bulunmadığını dile getiren baba Gülkan, Türkiye’deki Nusinersen tedavisinin devlet tarafından karşılandığını ancak yurt dışındaki tedavi sürecinin SGK kapsamında olmadığı için masrafların karşılanmadığını söyledi. Zolgensma tedavisine 2.2 milyon dolar gibi bir ücret istendiğini belirten Gülkan şimdiye kadar sadece Nusinersen tedavisinin içindeki tek doz aşısının yapıldığını ve Türkiye’de devam eden tedavinin 6. ayından sonra Asrın Efe’nin Amerika’da göreceği 3 aylık fizik tedavi sonrasında iyileşebileceğini ifade etti.

SMA hastası minik Asrın Efe'ye bir hayat kampanyası - Resim : 2

Özellikle son günlerde sosyal medya üzerinden bazı duyarlı medya kuruluşlarının yardım çığlıklarına yer verdiklerini belirten baba Gülkan kendilerinin de devlet kurumlarından yardım istediklerini ve Asrın Efe’nin sadece Türkiye’deki tedaviyi alması durumunda ortalama iki ya da üç sene kadar yaşabileceğini aktardı.

SMA TİP 1 SAVAŞÇISI ASRIN EFE İÇİN BANKA HESAP NUMARALARI

AKBANK: TR29 0004 6001 0988 8000 0207 46 (Serkan GÜLKAN)

AKBANK: TR40 0004 6001 0900 1000 1015 34 (Serkan GÜLKAN)

AKBANK: TR12 0004 6001 0903 6000 1014 30 (Serkan GÜLKAN)

NOT: Açıklama kısmına BIRAKMAMSENİ yazabilirsiniz. Banka hesap numaraları valilik izinlidir.

İletişim: Serkan Gülkan (Babası) = 0506 806 33 33

Asrın Efe’ye shopier üzerinden destek için tıklayınız

Asrın Efe’ye gofundme üzerinden destek için tıklayınız

Asrın Efe’ye PayPal üzerinden destek için tıklayınız

SMA Tip 1 hastası minik Asrın Efe’nin sosyal medya hesapları:

FaceBook: snknt

Instagram: sma_asrinefe

Twitter: sma_asrinefe

SMA hastası minik Asrın Efe'ye bir hayat kampanyası ile ilgili etiketler Mersin asrın efe sma Serkan Gülkan
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.