SMA Bilim Kurulu'ndan flaş karar

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, SMA Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Twitter'dan alınan kararları paylaşan Koca, "Gen tedavisi konusunda tüm gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Tedavinin bilimsel olarak somut etkisi görülmesi halinde uygun hastalarda devreye alınacaktır. Nusinersen tedavisinin uygulandığı merkez sayılarını da artıracağız" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son zamanlarda kamuoyunda sık sık gündeme gelen SMA hastalarına uygulanan "Gen tedavisi" ile ilgili Bilim Kurulu ile yaptıkları toplantının sonuçlarını sosyal medya hesabından paylaştı.

Bakan Koca, paylaşımında, "Gen tedavisi konusunda tüm gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Tedavinin bilimsel olarak somut etkisi görülmesi halinde uygun hastalarda devreye alınacaktır. SMA Hastalığının tedavisinde kullanılan Nusinersen tedavisinin uygulandığı merkez sayılarını da artıracağız.

SMA Hastası çocuklarımızın durumu ile ilgili SMA Bilim Kurulumuz önemli bir toplantı yaptı. Bilimin gösterdiği her yolu çocuklarımızın tedavisi için değerlendireceğimizden emin olunuz. Uygun hastada uygun tedavi kesinlikle devreye alınacaktır." ifadelerini kullandı. 

SMA Bilim Kurulu'ndan flaş karar

Bakan Koca'nın konuya ilişkin yazılı açıklamasının tam metni ise şöyle:

SMA Bilim Kurulu'ndan flaş karar - Resim : 2

SMA Bilim Kurulu'ndan flaş karar ile ilgili etiketler Sağlık Bakanı Fahrettin Koca SMA Bilim Kurulu Gen tedavisi Nusinersen sma
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.