Skandal pula HDP sahip çıktı

Papa'nın Irak ziyareti sırasında IKBY yönetiminin bastırdığı hatıra puluna HDP sahip çıktı. HDP Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk, puldaki haritayı 'Kürdistan ve Mezopotamya coğrafyasının bir sembolü' olarak tanımladı. Öztürk hakkında soruşturma başlatılırken, o pulun anlamını SuperHaber programcısı Nedim Şener, Hürriyet'teki köşe yazısında anlattı.

Papa Françesko’nun Erbil’i ziyareti sırasında Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin bastırdığı hatıra pulu, günlerdir gündemde. Papa’nın profili arkasında; Irak, İran, Suriye ve Türkiye’nin topraklarını da içine alan sözde Kürdistan haritasının yer aldığı pula HDP sahip çıktı.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, "Onu muhatabına sorun" derken, HDP Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk "Erbil’de basılan hatıra pulunun üzerinde yer alan Kürdistan haritası, tüm Kürtlere aittir." açıklamasında bulundu.

Rûdaw'a konuşan Öztürk, "Uzun bir süredir üzerinde yaşadığımız coğrafyanın adının Kürdistan olduğunu ifade ediyoruz. Bu çerçevede Papa’nın ziyareti için hazırlanan ve üzerinde Kürdistan haritası olan hatıra pulu, Kürdistan ve Mezopotamya coğrafyasının bir sembolüdür. Fakat gösterilen tepki bir kez daha şunu açıklığa kavuşturdu. Bugün Kuzey Kürdistan, Güney Kürdistan, Batı Kürdistan (Rojava) ve Doğu Kürdistan’da düşmanlıkları Kürt halkına yöneliktir. Kürt halkının değerlerine ve üzerinde yaşadığı coğrafyaya düşmanlık besliyorlar." dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Öztürk'ün bu sözleri üzerine hakkında soruşturma başlatıldı.

Konuyu Hürriyet'teki köşe yazısında kaleme alan SuperHaber programcısı Nedim Şener, "Tıpkı PKK elebaşları gibi, HDP milletvekili Berdan Öztürk’ün “kuzey” dediği Türkiye, “güney” dediği Irak, “batı” dediği Suriye, “doğu” dediği ise İran toprakları. Akılları sıra arkasına aldıkları Amerikan emperyalizmi ile dört ülkeyi bölüp kendilerine bir terör devleti yaratacaklar." ifadesini kullandı.

AMERİKA’NIN VE PKK’NIN HARİTASI

 Şener, o pulun anlamını şu sözlerle aktardı:

"PAPA’nın ziyaretiyle ortaya çıkan pul skandalında yer alan sözde harita aslında yabancısı olduğunuz bir plan değil.

Bu haritayı terörist PKK’nın yayın organlarında görmek mümkün. Bu harita aynı zamanda PKK’yı da içine alan terörist örgütün çatı yapılanması KCK’nın haritası.

KCK haritasının parçaları, Türkiye’de PKK, Suriye’de PYD, Irak’da PÇDK, İran’da ise PJAK’tan oluşuyor.

Bu harita aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri’nde 2000’li yılların başında yayınlanan Büyük Ortadoğu Projesi’nin içinde yer alıyor.

O yüzden karşımızda hata ile basılmış bir pul yok.

Karşımızda, Hıristiyan dünyanın ruhani liderinin desteğini almış emperyalizmin Ortadoğu’yu yeniden şekillendirme planı var.

ABD, bölgede kendisiyle işbirliği yapan terör uzantılarıyla 20 yıl önce yaptığı planı şimdi yeniden uygulamaya sokuyor. Türkiye hesabını buna göre yapmalı."

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Skandal pula HDP sahip çıktı ile ilgili etiketler Irak Papa HDP pul IKBY berdan öztürk
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.