Skandal! FETÖ'cü Zekeriya Öz'ün çantacısı Anadolu Adliyesi'nde nasıl müdür oldu?

FETÖ'cü sızmalar ile büyük yara alan adalet sisteminde yeniden yapılanma devam ediyor.

Son olarak geçtiğimiz hafta Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu kararı ile Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 202 hakim ve savcı meslekten ihraç edildi.

Yargı bürokrasisinde FETÖ'cülerin temizlenmesi konusunda yoğun çaba harcanırken, zaman zaman anlam verilemeyen gelişmeler de yaşanıyor.

Benzer bir olay kısa süre önce İstanbul Anadolu Adliyesi'nde meydana geldi. Meslekten ihraç edilen FETÖ'cü firari eski savcı Zekeriya Öz'e yakınlığı ile bilinen Emir Bekçi kritik bir göreve getirildi.

Bekçi, İstanbul Anadolu Adliyesi'nde "idare müdürü" olarak görevlendirildi.

ZEKERİYA ÖZ'ÜN "ÇANTACISI"

Emir Bekçi, görev süresi boyunca, FETÖ'cü Zekeriya Öz'ün adliyedeki idari işlerini takip etmişti.

Bekçi, 17-25 Aralık komplosu sonrası görevden alınan Zekeriya Öz'ü Çağlayan Adliyesi'nden "kahraman" gibi uğurlayan isimler arasında da yer almıştı.

ferfrefr

Emir Bekçi'nin FETÖ'cü Zekeriya Öz ile bağlantısı bununla da sınırlı kalmadı.

FETÖ'YE GİZLİ ODA

17-25 Aralık komplosunun ardından Bakırköy'e, ve daha sonra Bolu'ya tayin edilen Zekeriya Öz'ün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda gizli odası bulunmuştu.

Öz'ün, Başsavcılığın bile haberi olmayan 1. kattaki gizli odası, bir personelin idari işlerden sorumlu Başsavcı Vekili Fehmi Tosun'a ihbarda bulunmasıyla tespit edilmişti.

İşte o odanın da, Zekeriya Öz'e Emir Bekçi tarafından tahsis edildiği belirlenmişti. / SuperHaber Özel

Skandal! FETÖ'cü Zekeriya Öz'ün çantacısı Anadolu Adliyesi'nde nasıl müdür oldu? ile ilgili etiketler FETÖ adliye emir bekçi Zekeriya Öz
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.