Skandal diziyi ödüle aday gösterdi

Çocuk istismarı (pedofili) içeren görüntüleri nedeniyle tüm dünyanın tepkisini çeken, Türkiye'de de RTÜK'ün cezası sonrası yayından kaldırılan Minnoşlar (Cuties), 30. Gotham Ödülleri’nde En İyi Uluslararası Film dalında aday olarak gösterildi.

Netflix’in sırtını yasladığı, yoğun şekilde tanıtımını yaptığı Minnoşlar (Cuties)  filmi, pedofili sahneleriyle tepki çekmişti. Dünya genelinde çocukları cinsel obje haline getirdiği gerekçesiyle eleştirilen Minnoşlar (Cuties), 30. Gotham Ödülleri’nde En İyi Uluslararası Film dalında yarışmak üzere aday gösterildi.

Türkiye'de de RTÜK'ün cezası sonrası yayından kaldırılan Netflix filmi Minnoşlar (Cuties) ile ilgili Netflix skandal bir açıklama yapmıştı. Sapkınlık projesi için Netflix; "Güçlü bir mesaj içeriyor. Herkese filmi izlemelerini tavsiye ediyoruz." diyerek açıkça "çocuk istismarına" sahip çıkmıştı.Bu açıklama kısa sürede Netflix’e ciddi sayıda abone kaybettirmişti. Bu tartışmaların ardından filmin yarışmada aday olarak gösterilmesi, yeniden gözleri Netflix’e çevirdi.

MİNNOŞLAR (CUTIES) FİLMİNE EN İYİ YÖNETMEN ÖDÜLÜ 

Film, Senegalli 11 yaşındaki Amy isimli bir kız çocuğunun hikâyesini anlatıyor. Amy, ailesinin geleneksel ve muhafazakâr yaşam tarzıyla, özgürlükçü komşuları ve onun dans grubunun sunduğu kaçış fırsatı arasında kalıyor.

Film bu yıl Sundance Film Festivali'nde Fransız-Senegalli yönetmeni Maimouna Doucoure'a dünya sineması dalında en iyi yönetmenlik ödülünü kazandırdı.

30. Gotham Ödülleri’nde En İyi Uluslararası Film dalında Cuties (Minnoşlar) ile birlikte Bacurau, Beanpole, Identifying Features ve Martin Eden yarışıyor.

Skandal diziyi ödüle aday gösterdi ile ilgili etiketler Netflix Pedofili çocuk istismarı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.