Skandal bildiri nasıl hazırlandı, neden gece yarısı yayınlandı?

Türkiye'yi karıştıran Montrö bildirisine imza atan 104 emekli amiral, ülke gündemini sarstı. Siyasilerden art arda tepkiler gelirken, 10 amiral gözaltına alındı. Öte yandan amirallerin bildiriyi neden 23.17'de yayınladıkları ortaya çıktı. Metnin WhatsApp grubunda hazırlandığı, tamamlanınca da yayınlamak istedikleri, zamanlamasına bakmadıkları öğrenildi.

104 emekli amiralin gece yarısı yayınladığı Montrö Boğazlar Sözleşmesi'yle ilgili siyesilerden peş peşe açıklamalar gelirken Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı dün 'Montrö' bildirisi yayınlayan emekli amiraller hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Bildiriyi TCK'nın 316. maddesi kapsamında soruşturan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 10 amirali gözaltına aldı, 4 kişiyi ise emniyete çağırdı.

NEDEN GECE YARISI YAYINLADILAR?

Öte yandan Gazeteci İsmail Saymaz, 104 emekli amiralin yayımladığı Montrö bildirisinin yayımlanma saatiyle ilgili eleştiriler için "Saatine bakmamışlar" açıklamasını yaptı. Halk TV'de konuşan Saymaz, emekli amirallere "Neden 23.17'de yayınladınız?" sorusunu sorduğunu söyledi.

"BİLDİRİYİ WHATSAPP'TA HAZIRLAMIŞLAR"

Saymaz'ın konuya ilişkin sarf ettiği sözler ise şu şekilde:

"Bu metinde belki bir husus açıklamaya ihtiyaç duyuyor. Saati de yanlış. Yani zamanlaması gerçekten de 23.17'de. Emekli amiraller bunu 23.17'de değil de öğlen saatlerinde yayınlasalar büyükelçi bildirisi ile aşağı yukarı aynı kıvamda olacaktı. Ben bunu sordum amirallere. Neden böyle bir şey oldu? Bu bir kere WhatApp grubunda hazırlanmış bir metin. Adı da emekli amiral... Bir süredir bu konu üzerinde konuşuyorlarmış. Ama büyükelçiler bildiri yayınlayınca biz niye duruyoruz diyerek bildiri hazırlıyorlar.

"ZAMANLAMASINA PEK BAKMIYORLAR"

Taslağı orada şekillendiriyorlar. Ete kemiğe bürünmesi akşamı buluyor. Bitirmişken yayınlıyorlar. Zamanlamasına da pek bakmıyorlar."

Skandal bildiri nasıl hazırlandı, neden gece yarısı yayınlandı? ile ilgili etiketler İsmail Saymaz emekli amiral montrö bildirisi bildiri
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.