Şizofreni hastalığının tedavisini bulan Türk profesöre FETÖ tuzağı

Şizofreni tedavisi ilacına patent alan Prof. Dr. Uzbay, casusluk davasından hapse girdi. Aylarca tutuklu kaldı. Uzbay, “Beni hapse atan savcılar şu anda FETÖ’den içerideler” dedi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'dan önce ülke ekonomisine ve bilimine de darbe yaptığı ortaya çıktı. Ülkenin kilit kurumlarına ahtapot gibi yayılan FETÖ, yerli ilaç sanayinin gelişmesini engelledi. Bunun en somut örneği ise dünyada pazar büyüklüğü 25 milyar dolar olan şizofreni hastalığıyla ilgili alınan patent oldu.

Dünyada ve Türkiye'de her 100 kişiden birinde görülen şizofreni hastalığıyla ilgili ilaç pazarında ABD ve Alman şirketleri hakim. Şu anki ilaçlar hastayı tedavi etmekten çok belirtilerini baskılıyor. Bu nedenle de hastalığın kesin tedavisinin olmasını istemeyen uluslararası şirketler, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) çalışan Prof. Dr. Tayfun Uzbay'ın, belki de şizofreninin kesin tedavisine ulaşabilecek bir yöntem bulup, patentini aldığı sırada devreye FETÖ'yü soktu.

Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı olan Prof. Dr. Tayfun Uzbay, başına gelenleri Sabah'tan İbrahim Aacar'a anlattı. Uzbay, her şeyin patenti aldıktan sonra başladığını, Genelkurmay'da üst üste soruşturmaların açıldığını söyledi. Soruşturmaları atlattıktan sonra, Askeri Casusluk davasında FETÖ'cü savcılar tarafından tutuklandığını söyleyen Uzbay, "Cezaevinde 9 ay yattım. Çıktığımda laboratuvarım, ekibim dağıtılmıştı. Bu nedenle ilaç işi yarım kaldı" dedi.

Şizofreni hastalığının tedavisini bulan Türk profesöre FETÖ tuzağı ile ilgili etiketler FETÖ şizofreni
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.