Siyasilerden Sezai Karakoç için taziye mesajları yağdı!

Türk şiir ve edebiyat dünyasının usta kalemlerinden biri olan Sezai Karakoç, 88 yaşında hayatını kaybetti. Karakoç, 2011 yılında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'ne değer görülmüştü. Karakoç'un vefat haberinin ardından birçok siyasi, taziye mesajı yayımladı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, şair, yazar ve fikir adamı Sezai Karakoç'un vefatı dolayısıyla başsağlığı mesajı yayımladı.

Şentop, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda, "Şiirimizin zirve ismi 'İslam Medeniyetinin Dirilişi' davasının öncüsü Sezai Karakoç'un vefatını üzüntüyle öğrendim. Allah'tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Üstad fikir ve eserleriyle gönlümüzde yaşamaya ve yol göstermeye devam edecektir" sözlerini kullandı.

MHP GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİ

Diriliş şiirini yetim bırakıp, kaderin üstündeki kaderi yüreğinde taşıyarak 88 yaşında ebediyete irtihal eden Merhum Sezai Karakoç’a Cenab-ı Allah’tan rahmetler niyaz ediyor, ailesine, sevenlerine, aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet, ruhu şad olsun.

İBRAHİM KALIN

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da, Karakoç'un vefatıyla ilgili Twitter'dan paylaşımda bulundu.

Kalın, "Diriliş şairi Üstad Sezai Karakoç rahmet-i Rahman’a kavuştu. Örnek bir hayat, sağlam bir fikir örgüsü ve büyük bir edebî miras bıraktı geride. Mevla mekanını cennet, makamını âli, ruhunu şâd eylesin" dedi. 

DIŞİŞLERİ BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU

Dirilişin şairi, mütefekkir ve yazar Üstad Sezai Karakoç'a Allah'tan rahmet diliyorum. Uğruna ömrünü vakfettiği mücadeleye sahip çıkacak, aziz hatırasını hayırla ve hürmetle yad edeceğiz. Mekanı cennet olsun.

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Fikir dünyamızın rehberlerinden, Diriliş Nesli'nin öncüsü, Yedi Güzel Adam'dan, Üstad Sezai Karakoç "dünya sürgünü"nü tamamlayarak "en sevgili"sine kavuştu. Rabbim mekanını cennet, makamını âlî eylesin inşallah" açıklamasını yaptı. 

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, taziye mesajında Karakoç'un dizelerine yer verdi:

"Sakın kader deme kaderin üstünde bir kader vardır
Ne yapsalar boş göklerden gelen bir karar vardır
Gün batsa ne olur geceyi onaran bir mimar vardır
Yanmışsam külümden yapılan bir hisar vardır

Sezai Karakoç’u kaybettik. Bilgemiz, şairimiz artık aramızda değil. Başımız sağ olsun."

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI VEDAT BİLGİN

"Bu hepimiz için çok acı bir haber. Ülkemiz çok büyük bir değerini, medeniyetimiz önemli bir şair ve fikir adamını kaybetti. Üstad Sezai Karakoç’a Allah’tan rahmet, milletimize başsağlığı diliyorum."

MİLLİ EĞİTİM BAKANI MAHMUT ÖZER

Şiirimizin ve fikriyatımızın büyük ismi Şair Sezai Karakoç'un vefatını üzülerek öğrendim. Üstada Allah'tan rahmet, ailesi, yakınları ve edebiyat dünyasına baş sağlığı dilerim. Mekanı cennet olsun.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI MEHMET NURİ ERSOY

Ülkemizin yetiştirdiği kıymetli düşünürlerden, siyaset insanı, şair ve yazar Sezai Karakoç'un vefatını üzüntüyle öğrendim. Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi olan merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.

ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANI MURAT KURUM

Diriliş neslinin şairi üstat Sezai Karakoç'a Cenabı Allah'tan rahmet; ailesine, edebiyat dünyamıza ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Rabbim mekânını cennet, makamını âli eylesin.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI DERYA YANIK

“Hayat dediğimiz ölüm, ölüm sandığımız gerçek hayat!” Bir neslin öncü şahsiyeti, mısralarıyla ilham olan fikir adamı Sezai Karakoç “gerçek hayata” irtihal etti. Rabbim mekanını cennet eylesin.

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI FATİH DÖNMEZ

"Ey sevgili, en sevgili uzatma dünya sürgünümü benim." Ölümün ötesindeki güzelliği eserlerine nakşeden, diriliş neslinin öncüsü, edebiyatımızın ve düşünce dünyamızın kutup yıldızlarından Sezai Karakoç'a Allah'tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı diliyorum.

GENÇLİK VE SPOR BAKANI MEHMET KASAPOĞLU

Şiirler eksik kaldı. Ruha dokunan sözlerin artık kaderi başka, yüreğimizin kederi başka. Üstad Sezai Karakoç'u kaybettik. Mevlam rahmetiyle muamele etsin, mekânını cennet eylesin.

AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANI OSMAN NURİ KABAKTEPE

 "Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır." Sen geceye yenilmedin şimdi de sabahına, gündüzüne ve güneşine kavuştun. Sezai Karaç üstada Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, sevenlerine sabır diliyorum.

 

 

 

 

Siyasilerden Sezai Karakoç için taziye mesajları yağdı! ile ilgili etiketler vefat sezai karakoç
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.