Siyasilerden peş peşe 28 Şubat mesajı: Darbeci zihniyete geçit vermedik!

Türk siyasi tarihine "postmodern darbe" olarak geçen 28 Şubat'ın yıldönümüyle ilgili siyasilerden peş peşe mesajlar geldi. Meclis Başkanı Mustafa Şentop "Asla silinmeyecek bir utanç tarihi" derken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise "Milletimiz, sabrı ve cesaretiyle hesaplarını bozdu, sandıkta gereken cevabı verdi" ifadelerini kullandı.

Türk siyasi tarihine "Postmodern darbe" olarak geçen 28 Şubat 1997'deki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının üzerinden 26 yıl geçti.

SİYASİLERDEN 28 ŞUBAT MESAJI

28 Şubat'ın yıldönümüyle ilgili siyasilerden de peş peşe mesajlar geldi.

MUSTAFA ŞENTOP: ASLA SİLİNMEYECEK BİR UTANÇ TARİHİ

Meclis Başkanı Mustafa Şentop: Hürriyetin esarete, demokrasinin vesayete teslim olmasını isteyenlerin alınlarından asla silinmeyecek bir utanç tarihi: 28 Şubat 1997. Faillerinin bin yıl ve ötesinde sürmesini arzu ettikleri zorba darbe düzeninin karanlığına karşı, Milletimizin inancı ve iradesinin gücüyle aydınlık galip gelmiştir. Bugün, yaşananların unutulmasının istenmesi, konuşulmaması ve hatta bir kaç özür kelimesiyle iyileşecek geçip gitmiş basit bir hata olarak görülmesi, Milletin hafızasını aslında hiç anlamayan bir zihniyetin yaklaşımıdır.

Gerçekleri reddedici bu yaklaşım, dönemin hayatları gasp edilen, işkence ve zulmü bizzat yaşayan insanlarımızı, 28 Şubat’ın çocuk yaştaki masumlarını bir kez daha aynı şiddetle yaralamakta, aynı travmayı tekrar tekrar onlara yaşatmaktadır. Bu insanlık suçunun tahribatı tamir edilemez ve ruhlardaki yaraları iyileşemez. Ancak gelecekte bir daha asla böylesi bir acının yaşanmaması için, hücrelerinde darbe kodlarını taşıyan anlayışa karşı, demokrasi mücadelesi hafızamızı daima diri tutmak en büyük gücümüzdür.

15 Temmuz’da Milletimizin iradesinin ve mücadelesinin ruhunda da bu güç vardır. Bağımsızlığımızın ve demokrasimizin geleceğinin teminatı bizatihi Milletimizdir. Millet iradesini yok sayan, tehdit eden, seçtiği hükümeti hedef alan, inancıyla yaşama hakkını gasp etmek isteyenlerin sonu daima aynı olacak, hak ettikleri karanlığa gömüleceklerdir. Milletimizin egemenliği, hakları, inancı, geleceği ve demokrasimiz için asla vazgeçmeyeceğimiz mücadelemizle; geçmişten bugüne darbe girişimlerinin ve darbe zihniyetinin daima karşısında onurla duran gençlerimizi, kadınlarımızı her bir insanımızı şükranla, hürmetle selamlıyorum.

FUAT OKTAY: BİR DAHA TEKRARLANMAMASI İÇİN ASLA UNUTMAYACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Bin yıl sürecek dediler, milletin iradesini hesaba katmadılar… 28 Şubat sadece demokrasiye değil tarihimiz ve medeniyetimize de sürülen kara bir lekedir. Darbeci zihniyete hiçbir zaman geçit vermedik, vermeyeceğiz. Bir daha tekrarlanmaması için de asla unutmayacağız.

BAKAN SOYLU: MİLLETİMİZ SANDIKTA GEREKEN CEVABI VERDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: 28 Şubat, bin yıldır bu topraklardaki tarihimize, medeniyetimize, inanç değerlerimize vurulmak istenen pranganın adıydı. "Sizi yok sayıyor ve size yeni bir bin yıl çiziyoruz." dediler. Milletimiz, sabrı ve cesaretiyle hesaplarını bozdu, sandıkta gereken cevabı verdi. Hamdolsun.

HAMZA DAĞ: 'BİN YIL SÜRECEK' DİYENLERE EN BÜYÜK CEVABI MİLLETİMİZ VERDİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ: 15 Temmuz’da yine milletimizin desteği ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşuyla darbe sevdalıları tarihin tozlu raflarındaki yerini almıştır. Darbecilerin yaşattığı acıları, ortaya çıkardığı karanlık tabloyu unutmadık; unutmayacağız. Milletimizin iradesine zincir vurup Türkiye'de istikrarsızlığı beslemeye çalışan vesayet anlayışı, 28 Şubat 1997’de bir kez daha ortaya çıkmıştır. “Bin yıl sürecek” diyenlere en büyük cevabı, AK Parti’yi iktidara getirerek milletimiz vermiştir.

 

Siyasilerden peş peşe 28 Şubat mesajı: Darbeci zihniyete geçit vermedik! ile ilgili etiketler 28 Şubat Darbe
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.