Siyasilerden 27 Mayıs mesajları

Türk demokrasi tarihinin kara lekelerinden biri olan 27 Mayıs 1960 darbesinin üzerinden 61 yıl geçti. Siyasiler de bu kara günün yıl dönümünde çeşitli mesajlar yayınlayarak demokrasinin önemine bir kez daha vurgu yaptı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından, 27 Mayıs askeri darbesinin 61'inci yılı dolayısıyla yayımladığı mesajında, şunları kaydetti:

"Darbe, kendi milletine silah doğrultma ihanetidir. Bu ihanet sürecinin başı 27 Mayıs darbesidir. Milletimiz bu ihanetlere asla teslim olmadı ve demokrasi mücadelesinden asla vazgeçmedi. Şehit Başbakanımız Menderes'i ve şehit bakanlarımızı rahmetle anıyoruz."

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, da "Aziz milletimizin helal oylarıyla işbaşına getirdiği hükümet, siyasi tarihimizin kanlı darbesiyle 27 Mayıs'ta iktidardan indirildi. Ülkemizin karanlık dehlizlerinden 27 Mayıs 1960 darbesini ve milletimize yaşattığı acıları her zaman yüreğimiz sızlayarak hatırlıyoruz. 27 Mayıs darbesinin yıl dönümünde milletimizin gönlünden asla silinmeyecek bir sevgiye mazhar olan Şehit Başbakan Adnan Menderes ve arkadaşları Fatin Rüştü Zorlu ile Hasan Polatkan'ı rahmetle yad ediyoruz." mesajını paylaştı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "27 Mayıs’ta bu ülkenin Başbakanı ve yol arkadaşları dar ağacına gönderildi ve bu kanlı gün Türk demokrasi tarihinde kara bir leke olarak yerini aldı. Menderes ve arkadaşları şehit oldu ancak görüyoruz ki onların savunduğu inanç ve fikirlere karşı savaş açanlar dipdiri duruyor." ifadelerini kullandığı açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Milletimiz 15 Temmuz gecesi; Türkiye’de darbelere ve vesayetçi zihniyete asla geçit verilmeyeceğini ve demokrasi mücadelesinden bir an olsun geri adım atılmayacağını tüm dünyaya kanıtladı. Türkiye bir daha o karanlık günlere geri dönmeyecek! Bu vesile ile 27 Mayıs darbesinin 61. yılında darbeciler tarafından idam edilen merhum Adnan Menderes’i ve arkadaşlarını saygı, minnet ve rahmetle anıyorum."

 

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de mesajında şunları kaydetti:

"27 Mayıs milli iradeye ihanet. Geleceğimize vurulan pranga. Vesayete cesaret veren kötülük. Unutmadık, unutmayacağız. Milletimiz vicdanında, 27 Mayısın ipini tutanları ve kuklalarını mahkum etti. Şehit Başvekil Menderes ve arkadaşları ise gönüllerde müstesna bir yer edindi."

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan da mesajında şunları kaydetti:

"27 Mayıs 1960’ta milletin iradesine vurulan darbe demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Demokrasi şehitlerimiz Başbakan Adnan Menderes ve Bakanlar Fatin Rüştü Zorlu ile Hasan Polatkan’ı saygı ve rahmetle yad ediyorum. Ruhları şad olsun."

 

Siyasilerden 27 Mayıs mesajları ile ilgili etiketler 27 Mayıs Darbe mesaj siyasiler
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.