Siyasal rekabet milli unsurlar arasında olmalı...

SuperHaber yazarı Metehan Demir Moderatör Gece'de ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Robert Palladino'nun Türkiye'deki yerel seçimlerle ilgili sözlerini Ardan Zentürk'e yorumladı.

Türkiye demokrasisinin güçlülüğüne dikkat çeken ve mevcut tartışmaların bunun bir yansıması olduğunu ifade eden Demir, seçimlerin özgür ve adil bir ortamda gerçekleşmesine rağmen ABD ve Avrupa'nın olumsuz tavır takındığını söyledi.

Ardan Zentürk'ün bu tavrın bir önyargıdan mı kaynaklandığı yoksa ortak bir strateji mi olduğu sorusunu yönelttiği Metehan Demir, yabancı devletlerin Türkiye'nin hassas noktalarına yönelik çalışma yaparak bir kamplaşma ve kutuplaşma arzu ettiklerini aktardı. "Dışarıdan siyasi ikbal arayarak, buralardan gelecek açıklamalardan medet umarsak ileride bunların siyasi ipoteğinin altına da gireriz" diyen Demir, siyasal rekabetin milli unsurlar arasında yapılması gerektiğini belirtti.

ABD'NİN TAVRI BASKI KURMAK AMAÇLI
Türkiye'nin seçim sürecinde ABD'nin sürekli S-400'ler üzerinden tehdit mesajları gönderdiğini dikkat çeken Zentürk, Demir'e "Puslu hava arayışındalar mı?" sorusunu yöneltti. Demir, S-400 ve Patriot'lar üzerinden gerçekleştirilen karşılaştırmanın aslında, Türkiye'yi Rusya ve Amerika arasında bir seçime zorlama olduğu şeklinde yorumladı.

Ordusunda çok fazla gelişmiş Amerikan silahı bulunan ve ABD ile yakın ilişkileri olan Suudi Arabistan'ın Rusya ile S-400 görüşmelerine başladığını hatırlatan Demir, Pentagon'un S-400'lerle ilgili tavrının baskı kurmak amaçlı olduğunu dile getirdi.

Siyasal rekabet milli unsurlar arasında olmalı... ile ilgili etiketler Türkiye ABD Metehan Demir
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.