Siyahi bahar mı geliyor? Zuma tutuklandı, sokaklar karıştı!

Kara Afrika’nın altın ve elmas ülkesi Güney Afrika karıştı. Eski Cumhurbaşkanı Jacob Zuma’nın tutuklanmasının ardından Johannesburg sokakları karıştı. Zuma destekçilerinin protestoları ve çeşitli yerleri yakıp yıkmaları sürüyor.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Tunus'ta ilk olarak 18 Aralık 2010 tarihinde başlayan ve daha sonra Mısır, Yemen, Cezayir ve Ürdün'e sıçrayan “Arap Baharı” Afrika’ya mı sıçrıyor?


GÜNEY AFRİKA KARIŞTI

Güney Afrika’da, eski devlet başkanı Jacob Zuma'nın "mahkemeye itaatsizlik" gerekçesiyle 15 ay hapis cezasına çarptırılması protestolara neden oldu. Zuma’nın geçtiğimiz Perşembe günü memleketi Kwazu Natal eyaletinin Nkandla bölgesinde güvenlik güçlerine teslim olarak, cezaevine gönderilmişti. Zuma’nın tutuklanmasının ardından patlak veren protestolar Kwazu Natal’dan Johannesburg'a kadar yayıldı.

OLAYLAR JOHANNESBURG’A DA SIÇRADI

Güney Afrika’nın en zengin yeraltı madenlerine sahip olan Güney Afrika, Ulusal Ortak Operasyonel ve İstihbarat Teşkilatı tarafından yapılan açıklamada, yaklaşık 300 kişinin Güney Afrika'nın ekonomik başkenti Johannesburg'da M2 otoyoluna barikat kurduğunu belirtti.

YAĞMA VE ŞİDDET OLAYLARI YAŞANIYOR

Kara Afrika Kıtası’nın en zengin altın ve pırlanta ülkesi Günet Afrika’da, olayların başlamasında bu yana 62 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Johannesburg Metropolitan Polis Departmanı tarafından dünya ajanslarına geçtiği açıklamada, dün gece Alexandra ve Jeppestown’da yağma olayları yaşandığı aktarıldı. Protestocuların, Güney Afrika Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa’nın dün yaptığı sükunet çağrısına rağmen ellerinde sopalar ile Johannesburg'un merkezine doğru yürüdüğü ve Kwazu Natal’da bazı araçları ateşe verdiği görüldü.

Siyahi bahar mı geliyor? Zuma tutuklandı, sokaklar karıştı! ile ilgili etiketler Güney Afrika Afrika baharı Jacob Zuma yağma şiddet olayları

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.