Sivas'ta vali ile yaşlı adam arasında ilginç diyalog: Şimdi yakalandın!

Sivas'ta 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlara getirilen sokağa çıkma yasağına uymayan bir adam valiye yakalandı. Bahane olarak "Günlerdir 112'ye ulaşamıyorum" diyen adamın söyledikleri valinin hareketiyle çürütüldü.

Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan koronavirüs (corona virus) kısa sürede dünyaya yayılarak, binlerce kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu. Dünya Sağlık Örgütü’nün ‘pandemi’ (küresel salgın) ilan ettiği koronavirüs Türkiye’de de görülürken, 356 kişi yaşamını yitirdi.

Alınan tedbirler kapsamında 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olanlara sokağa çıkma yasağı getirildi.

“ŞİMDİ SEN YAKALANDIN”

 Sivas Valisi Salih Ayhan, korona virüs önlemleri kapsamında Atatürk Caddesi'nde yoğunluk kontrolü yaptı.

Kontroller sırasında yaşlı bir vatandaş valinin yanına yaklaştı. Vali Ayhan, vatandaşın yaşının 65’in üstünde olduğunu öğrenince, “Şimdi sen yakalandın” şeklinde esprili bir dille evinde kalması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Sivas'ta vali ile yaşlı adam arasında ilginç diyalog: Şimdi yakalandın!

"GÜNLERDİR 122'YE ULAŞAMIYORUM" DEDİ, VALİ ANINDA ULAŞTI

Vatandaş ise günlerdir 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ulaşamadığı gerekçesi ile kendini savundu. Vali Ayhan, vatandaşın telefonundan 112’yi aradı. İlk çalmada telefon açılınca tebessüm eden Ayhan, araması halinde yaşlı vatandaşın taleplerinin Vefa Sosyal Destek hattına iletilmesi talimatını verdi.

Sivas'ta vali ile yaşlı adam arasında ilginç diyalog: Şimdi yakalandın! ile ilgili etiketler Sivas Vali Koronavirüs Korona yaşlı sokağa çıkma yasağı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.