Sivasspor'un yıldızı Max Gradel, Fildişi Sahili Milli Takımı'na çağrılmaya devam ediyor

Sivasspor'un Fildişi Sahili yıldızı Max Gradel, yıldızlar topluluğu Fildişi Sahili Milli Takımı'na çağrılmaya devam ediyor... 33 yaşındaki kanat oyuncusu 2022 FIFA Dünya Kupası Afrika Elemeleri'nde ter dökecek. Sivasspor'un Yunan stoperi Goutas da ilk kez Yunanistan Milli Takımı'ndan davet almıştı.

Sivasspor'un 33 yaşındaki Fildişi Sahilli yıldızı Max Gradel, milli takıma çağrıldı... Bu yaz Tokyo 2022 Olimpiyat Oyunları'nda da mücadele eden Gradel, Fildişi Sahili Milli Takımı'nda bugüne kadar 87 maçta 13 kez gol sevinci yaşadı.

2011'den beri milli formayı giyen yıldız isim 2022 FIFA Dünya Kupası Afrika Elemeleri'nde 13 Kasım'da sahasında Mozambik, 16 Kasım'da ise deplasmanda Kamerun ile oynanacak maçlar için kadroya çağrıldı.

Geçen sezon Süper Lig'de 39 maçta 11 gol, 14 asistlik performansıyla "double-double" yapan ve yeni sözleşmeyi kapan tecrübeli kanat oyuncusu, bu sezon ise 11 maçta 2 gol, 3 asistle oynuyor.

Fildişi Sahili Milli Takımı'nda Sebastien Haller (Ajax), Franck Kessie (Milan), Nicolas Pepe (Arsenal), Odilon Kossounou (Bayer Leverkusen), Max Cornet (Burnley), Jeremy Boga ve Hamed Traore (Sassuolo), Eric Bailly (Manchester United) ve kaptan Serge Aurier (Villarrel) gibi pahalı isimler dikkat çekiyor.

Trabzonspor'dan Gervinho'nun bu sakatlık nedeniyle yer alamadığı kadroda Altay'dan Serge Aka da bulunuyor.Sivasspor'un yıldızı Max Gradel, Fildişi Sahili Milli Takımı'na çağrılmaya devam ediyor

RIZA ÇALIMBAY: HEDEFİMİZ ÜST SIRALAR

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Giresunspor maçı öncesi değerlendirmelerde bulundu:

"Hiçbir zaman mücadeleden kopmuyoruz. Giresunspor maçı kendi sahamızda, kendi taraftarımızın önünde mutlaka kazanmamız gereken bir maç. Milli maç arasına iyi bir şekilde girip, arada sakat arkadaşlarımız da iyileştiği zaman daha iyi şekilde ligimize devam edeceğiz."

"Herkes farklı düşünebilir ama biz oynadığımız oyundan memnunuz. İyi şeyler yapıyoruz ama hep son dakikalarda gol yedik. Takımıma oyuncularıma yürekten inanıyorum. Biz çok iyi şeyler yapacağız. Geçen sezon nasıl başardıysak, ondan önceki sezonda nasıl başardıysak aynısını yapacağız. Şu anda Türkiye'de tahminime göre iki sene üst üste Anadolu'dan bir takım Avrupa'ya gitmemiştir. Aynı şekilde hedefimiz hiç değişmiyor. Bizim hedefimiz yine yukarılara oynamak. Başka düşüncemiz yok."

"DİMİTRİOS GOUTAS MİLLİ TAKIMI HAK ETTİ"

Yeni transferlerden Yunan stoper Dimitrios Goutas'un ilk kez Yunanistan Milli Takımı'na çağrılmasını da değerlendiren Çalımbay, "Bir kere bunu gerçekten hak ediyor. Çok iyi profesyonel bir oyuncu. Çok kaliteli bir insan. İşini de çok iyi yapıyor. Disiplinlidir, riske girmez, arkadaşlarıyla diyaloğu iyidir. Milli takımı hak ediyor. İnşallah çok başarılı olur" ifadelerini kullandı.

Sivasspor'un yıldızı Max Gradel, Fildişi Sahili Milli Takımı'na çağrılmaya devam ediyor ile ilgili etiketler Sivasspor Max Gradel Fildişi Sahili Rıza Çalımbay
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.