Sivasspor'dan zorlu Dinamo Batum deplasmanında müthiş geri dönüş

UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. eleme turu ilk maçında Gürcistan'ın Dinamo Batum takımıyla eşleşen Sivasspor, deplasmandaki ilk maçta rakibiyle 1-1 berabere kaldı. Kırmızı-Beyazlılar'ın ilk golünü yeni transfer Leke James attı. Galibiyet golü ise 90+5'te Kayode'den geldi.

Sivasspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. eleme turu ilk maçında Gürcistan'ın Dinamo Batum takımını deplasmanda 2-1 mağlup etti. İlk yarısı 0-0 eşitlikle sona eren maçta Gürcü ekibi golü 54'te Vladimer Mamuchashvili'le buldu. Yiğido'nun bu gole cevabı 75'te yeni transfer Leke James'le geldi. Sol bek Uğur Çiftçi'nin ortasına iyi yükselen James, klas bir kafa vuruşuyla golü buldu. Nijeryalı forvet oyuna 58'de Mustapha Yatabare'nin yerine girip maçın kaderini değiştiren isim oldu.

Sivasspor'a galibiyeti getiren golü ise 90+5'te Olarenwaju Kayode attı. Faysal Fayr ortaladı, Nijeryalı forvet kafayı vurdu kaleci kurtardı. Dönen topu tamamlayan Kayode, Sivasspor'a bir Avrupa zaferi daha getirdi. 28 yaşındaki golcü geçen sezon da UEFA Avrupa Ligi'nde 4 gol atmıştı.

UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne Moldova'nın Petrocub takımını 2 maçta da 1-0 mağlup ederek eleyen Kırmızı-Beyazlılar, zorlu deplasmana galibiyet parolasıyla gitmişti. İlk yarı rakip kalede iki kez tehlike oluşturan Yiğidolar, oyunu kontrolüne aldığı dakikalarda yediği gole geriye düştü. 

Rıza Çalımbay'ın öğrencileri müthiş galibiyetle evine avantajlı bir skorla dönmeyi başardı. Bu maçın rövanşı 12 Ağustos Perşembe günü Sivas'ta oynanacak.

Sivasspor'dan zorlu Dinamo Batum deplasmanında müthiş geri dönüş
Leke James

 

DİNAMO'NUN 21'İNCİ, SİVAS'IN 3. MAÇI!

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay maçtan önce şunları söylemişti:

"Eksiğimiz çok, bu kadar beklemiyordum. Onların yerine oynayacak arkadaşlarımız da görevini yapacaktır. Rakibimiz 21. maçını oynayacak. Ancak biz de son iki maçımızda iyiydik. Kolay olmayacak ama avantajlı skoru almak istiyoruz."

"Batumi takımı iyi bir takım. Gürcistan'da lider bir takım. Çok tehlikeli bir takım, hücumları olsun orta sahası olsun gerçekten iyi, golü düşünen bir takım. Son maçlarında herkesin elenecek diye baktıkları maçı deplasmanda 4-1 kazandılar. Onun için çok zor iki maç oynayacağız. Tabii ki hiçbir rakipten korkmuyorum. Ama sakatlık olduğu zaman kötü oluyor. Şu anda da 7-8 sakatımız var. Oynamayacak arkadaşlarımız var. O yüzden biraz canımız sıkkın. Onun dışında bir sorun yok, geri kalan arkadaşlarımızla yolumuza devam edeceğiz."

Sivasspor'dan zorlu Dinamo Batum deplasmanında müthiş geri dönüş - Resim : 2

STAT: Batum Arena

HAKEMLER: Irfan Peljto, Senad Ibrisimbegovic, Davor Beljo (Bosna Hersek)

DİNAMO BATUM: Kupatadze, Azarov, Azatskiy, Kobakhidze, Chabradze, Teidi, Altunashvili, Jigauri, Manjgaladze, Mamuchashvili, Flamarion

DEMİR GRUP SİVASSPOR: Ali Şaşal Vural, Uğur Çiftçi, Goutas, Caner Osmanpaşa, Koray Altınay, Azubuike, Hakan Arslan, Fajr, Sefa Yılmaz, Kayode, Yatabare

Sarı kart: Dk. 17 Azubuike (Demir Grup Sivasspor)

 

Sivasspor'dan zorlu Dinamo Batum deplasmanında müthiş geri dönüş ile ilgili etiketler Sivasspor Dinamo Batum Leke James UEFA Avrupa Konferans Ligi Rıza Çalımbay
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.