Sivasspor teknik direktör Rıza Çalımbay'ın sözleşmesini yeniledi

Demir Grup Sivasspor, her konuda anlaşmaya vardığı teknik direktör Rıza Çalımbay ile Yeni 4 Eylül Stadı'nda sözleşme yeniledi. Törene Sivas Valisi Salih Ayhan'ın yanı sıra, Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz ve yöneticiler de katıldı.

19 maçlık yenilmezlik serisi yakalayan ve sezonu 5. sırada bitirerek önümüzdeki sezon UEFA Konferans Ligi'nde Türkiye'yi temsil etmek hakkın kazanan Sivasspor, teknik direktör Rıza Çalımbay ile 1 sezon daha devam edecek. Memleketi Sivas'ın takımına başarılı bir dönem yaşatan Çalımbay, resmi imzayı attıktan sonra, "Ben burada olduğum sürece elimden gelen gayreti göstereceğim. Avrupa kupalarında ne gerekiyorsa bu sene yapacağız" dedi.

Çalımbay memleketinin takımıyla yeniden anlaştığı için mutlu olduğunu belirterek, "Bundan önce 2,5-3 sene burada yine çalışmıştım. Sıkıntılar gördük ama hiçbir zaman pes etmedik.  Benim için Sivas çok önemlidir çünkü doğduğum büyüdüğüm bir yer. Stadyumda çok anılarım var, toprak sahadayken dahi. Burada büyüdüm ve futbolu burada çok sevdim. Daha sonra İstanbul’a gittim ve ardından Beşiktaş maceram başladı.

Ben hep istikrardan yanayım. Burada ben çok sorumluluk taşıyorum. Her şeyim burada. Bunun için benim burada çok başarılı olmam gerekiyor. Ben buradan ayrılana kadar her sezondan alnımızın akıyla çıkmamız gerekiyordu. Zaman zaman sıkıntılar yaşıyoruz, zaman zaman da çok güzel günler yaşıyoruz ama futbolun içinde bunlar olan şeyler. Hiçbir zaman pes etmiyoruz" şeklinde konuştu.

"AVRUPA'YI TELAFİ EDECEĞİZ"

Geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nde 6 puan toplayıp gruptan çıkamayan Kırmızı-Beyazlılar, yeni Avrupa organizasyonunda telafi peşinde olacak... Çalımbay, şöyle devam etti: "Önümüzdeki Avrupa kupaları çok önemli. Buu sene gerçekten çok üzüldüğüm şey Avrupa'a o gruptan çıkamamak oldu. Biz o gruptan kesinlikle çıkardık. Rahatça çıkardık hem de. Baktığınız zaman Villarreal’e 3 gol atan yok gibi. Daha da iyi bitirebilirdik Avrupa maçlarını ama pandemi ve benim gelemediğim 1-2 tane maç oldu. Bunu telafi etmek için Avrupa Kupalarında ne gerekiyorsa bu sene yapacağız."

Sivasspor teknik direktör Rıza Çalımbay'ın sözleşmesini yeniledi

3 TEMMUZ, İTİBAR KAYBETTİRİCİ BİR PROJEYDİ

3 Temmuz sürecinde zarar gören kulüplerden biri olan Sivasspor'da başkan Otyakmaz ise dün sonuçlanan şike davasıyla ilgili görüş belirtti. Otyakmaz, "Hatırlamak istemediğimiz bir süreç. Bir kumpasa maruz kalmıştık. Hem şahsım he de camiamız büyük sıkıntılar yaşamıştı. İtibar kaybettirici bir projeydi. Zaman içinde her şey ortaya çıktı ve dün karara bağlandı. Bu kumpası kuranlar çok ağır cezalara çaptırıldı. Sivasspor adının bu iddialardan sıyrılması ve kumpası kuranların cezalandırılıyor olması bizim adımıza sevindirici ama keşke bu tip olaylar hiç yaşanmasaydı. Türk futbolu zarar görmemiş olsaydı" ifadelerini kullandı. 

NEDEN 1 YIL İMZALIYOR?

Başkan, Rıza Çalımbay için ise şunları söyledi: "Geçtiğimiz sezon yapılan imza töreninde kaç yıllık sözleşme olduğu sorulduğunda ‘Biz, 1'er yıl devam ediyoruz ama uzun yıllar devam etmeyi arzu ediyoruz’ demiştik. Yine 1 yıllık ama uzun vadeli olacağını düşündüğümüz kontratımıza imza atıyoruz. İmza töreninden sonra yoğun bir transfer çalışmasına başlayıp ihtiyaç olan yerlere transferlerimizi gerçekleştireceğiz. Her ne kadar imzaları atmasak da hocam ve ekibimiz 1 haftadır İstanbul'daki ofisimizde transfer çalışmalarına devam ediyordu." 

Sivasspor teknik direktör Rıza Çalımbay'ın sözleşmesini yeniledi ile ilgili etiketler Sivasspor Rıza Çalımbay Mecnun Otyakmaz
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.