Sivasspor-Petrocub maçı ne zaman? Saat kaçta? Hangi kanalda?

UEFA'nın bu sezon düzenlemeye başladığı Avrupa Konferans Ligi'nde ön eleme oynayan Sivasspor, ilk maçta deplasmanda 1-0 mağlup ettiği Moldova'nın Petrocub ekibiyle evinde rövanş maçına çıkıyor. Yiğido, ülke puanı ve tur için sahada olacak.

UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. eleme turu ilk maçında Moldova'nın Petrocub takımını deplasmanda tek golle deviren Sivasspor, evindeki rövanşta işi bitirip üst tura yükselmek istiyor. Kırmızı-Beyazlılar, Kişinev'de oynanan ilk maçı tecrübeli stoper Caner Osmanpaşa'nın 16'da attığı golle 1-0 kazanmış, Mustapha Yatabare 90+2'de penaltı kaçırmıştı.

Karşılaşmanın basın toplantısında konuşan Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, "Bizim mutlaka bu maçı iyi bir şekilde bitirmemiz gerekiyor. Takımıma inanıyorum, güveniyorum ve taraftarımızın da desteğiyle yarınki maçtan istediğimiz şekilde ayrılırız" dedi. 

Sivasspor-Petrocub maçı ne zaman? Saat kaçta? Hangi kanalda?

SİVASSPOR-PETROCUB MAÇI NE ZAMAN? SAAT KAÇTA? HANGİ KANALDA?

Yeni ismiyle Bahçeşehir Koleji 4 Eylül Stadı'nda yarın oynanacak karşılaşma saat 20.00'da başlayacak ve TRT Spor'dan naklen yayınlanacak. Temsilcimizde milli takımıyla Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları mücadelesi veren Fildişi Sahilli forvet Max Gradel ile hazırlık kampında aşil tendonu yırtılan Aaron Appindangoye dışında önemli bir eksik yok. 

ÜLKE PUANI AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ MAÇLAR

Çalımbay, "Çok güzel bir kamp geçirdikten sonra bizim, taraftar ve Sivasspor'umuz için ve Türkiye'nin puanı açısından çok önemli bir maça gittik. Oradaki ilk maçımızı 1-0 kazandık. Bu maçın ilk yarısıydı, ikinci yarısında yarın kendi sahamızda oynayacağız. Kolay bir rakip değil, gerçekten çok mücadele eden ve disiplinli bir takım. Eğer iyi konsantre olmazsak, oyunun içinde kalmazsak, çok sıkıntılar yaşayabiliriz. Onun için ilk maçta nasıl disiplinli oynadıysak, aynı şekilde oynamamız gerekiyor, hatta daha üstüne çıkmamız gerekiyor. En büyük avantajlarımızdan bir tanesi de taraftarımızla maçı oynamak. Onların desteğiyle biz çok güzel şeyler başardık, aynısını da onların desteğiyle burada başarmak istiyoruz" dedi. 

Geçen sezon Avrupa kupalarında şanssızlıklar yaşadıklarını söyleyen Çalımbay, şunları söyledi: "Kadro ve sakatlıklar açısından sıkıntılar yaşadık. İstediğimiz şekilde bitiremedik, çünkü baktığımız zaman rahatlıkla çıkabileceğimiz bir gruptu. Maalesef bazı aksiliklerden dolayı olmadı. İnşallah bu sene telafi etmeye çalışacağız. Turu geçersek çok çalışacağız. Herkes dışardan baktığı zaman Moldova takımı bu, her türlü yener gözüyle bakılıyor. Ama öyle değil, gerçekten öyle değil. İyi bir takım. Eğer bize iyi bir takım çıksaydı, çekinmezdim ama böyle maçlarda bizim daha fazla konsantre olmamız gerekiyor, daha fazla mücadele etmemiz gerekiyor, daha fazla oyunun içinde olmamız gerekiyor."

"Kampa geç katılan arkadaşlarımız oldu. Onlar da net şekilde hazır değiller. Ama dediğimiz gibi buradaki maç her açıdan önemli olduğu için bizim mutlaka bu maçı çok iyi bir şekilde bitirmemiz gerekiyor. Takımıma inanıyorum, güveniyorum ve taraftarımızın da desteğiyle yarınki maçtan istediğimiz şekilde ayrılırız. Ondan sonra zaten yolumuz Avrupa Kupaları'nda çok uzun. Sivasspor olarak sonuna kadar gitmeye çalışacağız. İnşallah geçen seneki gibi sakatlıklar, hastalıklar yaşamazsak iyi bir yerde bitireceğimize ve oyuncularımıza yürekten inanıyorum."

Sivasspor-Petrocub maçı ne zaman? Saat kaçta? Hangi kanalda? - Resim : 2

Kaleci Muammer Yıldırım ise, "Bu maç hem bizim hem de ülkemiz için çok önemli. Puanlara ihtiyacımız var. İlk maç kolay olmadı. Karşımızda hareketli bir takım vardı ama kazanmasını bildik. İlk maçta avantajı elde ettik. 2. maçta da iyi konsantre olup, maçta iyi bir disiplinle tekrardan kazanıp, taraftarlarımıza armağan etmek istiyoruz. Yarın ilk defa taraftarlarımızla buluşacağız, heyecanlıyız. Kazanarak turu atlayıp onlara da armağan etmek istiyoruz" diye konuştu.

Sivasspor-Petrocub maçı ne zaman? Saat kaçta? Hangi kanalda? ile ilgili etiketler Sivasspor Rıza Çalımbay UEFA Avrupa Konferans Ligi Muammer Yıldırım
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.