Sivasspor'dan Maccabi Tel-Aviv karşısında kalp kıran yenilgi

UEFA Avrupa Ligi'ndeki tek temsilcimiz Demir Grup Sivasspor, evinde İsrail'in Maccabi Tel-Aviv takımına 1-2 mağlup oldu. Yiğidolar, 1-0 öne geçtiği maçta üstünlüğünü koruyamadı. Samba Camara'nın 67'de penaltı yaptırıp kırmızı kart görmesi tüm planları alt üst etti.

Demir Grup Sivasspor, UEFA Avrupa Ligi I Grubu 2. hafta maçında Maccabi Tel-Aviv'i ağırladı. Kırmızı-Beyazlılar, Boşnak hakem Irfan Peljto'nun yönettiği maçta İsrail ekibine 1-2 mağlup oldu.

İlk yarısı golsüz eşitlikle sona eren maçta Yiğidolar 55'te Kayode'nin golüyle 1-0 öne geçti. İlk yarıda da fahiş bir hata yapan saatli bomba Samba Camara 67'de sorumsuzca bir penaltı & kırmızı karta sebebiyet verince maçın rengi değişti.

Konuk ekip önce 69'da Dan Biton'un penaltı golüyle 1-1'i buldu, 74'te de 10 kişi kalan rakip karşısında Dor Peretz'le öne geçmeyi başardı: 1-2. Skor 1-1'ken Yatabare'nin bir şutu direkten döndü.

Gruptaki ilk maçında Villarreal'e deplasmanda 3 gol atmasına rağmen eli boş dönen Rıza Çalımbay'ın takımı 2'de 0 yaptı. İsrail Ligi'nde 4 haftadır galibiyeti bulunmayan Sarı-Lacivertliler ise Karabağ'dan sonra Sivaspor'u da mağlup ederek 2'de 2 yaptı.

Demir Grup Sivasspor, gruptaki 3. maçında 5 Kasım Perşembe günü Azerbaycan'ın Karabağ takımını konuk edecek.

Sivasspor'dan Maccabi Tel-Aviv karşısında kalp kıran yenilgi

MAÇTAN DAKİKALAR

Dk. 13 AMAN! Kalesine yakın bölgede topu rakibe kaptıran Sivasspor savunması büyük tehlike atlattı. Kamara'nın ıskasıyla bir anda ceza sahası içinde golle burun buruna kalan Rikan topa dokunamadı! O bile böyle bir hata beklemiyordu. Mutlak gol kaçtı.

Dk. 18 SERT FAUL! Yatabare topu rakibinden kurtardı kendini kurtaramadı. Yeini'nin kırmızı kart kokan çok sert müdahalesi sarı kartla cezalandırıldı.

Dk. 26 KAÇTI! Ön alanda yapılan baskı sonuç verdi. Topu kapan Max Gradel rakip ceza sahasına kadar girdi, hafif çapraz pozisyonda çok uygun durumdaydı ama etkili bir vuruş yapamayınca büyük fırsat kaçtı.

İLK YARIDA Sivasspor rakip kaleyi 5 kez yokladı. Yiğido sahada daha organize, daha çok golü düşünen ve topa sahip olan taraf. Sivas'a beraberliğe gelen Maccabi ise ev sahibinin hatalarını kollayıp gol bulma stratejisiyle oynuyor. İlk 45 dakikada golsüz eşitlik bozulmadı.

Sivasspor'dan Maccabi Tel-Aviv karşısında kalp kıran yenilgi - Resim : 2

Dk. 55 GOL! Yatabare sol kanatta Max Gradel'in koşusunu görüp topu onla buluşturdu. Ceza sahasına giren Fildişi Sahilli forvet bomboş pozisyondaki Olarenwaju Kayode'ye çevirdi, ona da sadece dokunmak kaldı! 1-0. Villarreal maçında da gol atan Nijeryalı yine boş geçmiyor.

Dk. 67 KIRMIZI KART&PENALTI! Maccabi Tel-Aviv sağdan etkili geldi, Samba Camara, Golasa'ya yaptığı müdahalenin ardından hakem penaltı noktasını gösterdi. Fransız stoper ikinci sarı kartını gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.

Dk. 69 GOL! Penaltıda topun başına geçen İsrailli orta saha oyuncusu Dan Biton skoru 1-1 yaptı.  

Dk. 70 DİREK! Mustapha Yatabare direğe takıldı! Sivasspor yeniden öne geçme şansını kullanamadı.

Sivasspor'dan Maccabi Tel-Aviv karşısında kalp kıran yenilgi - Resim : 3

Dk. 74 GOL! Maccabi Tel-Aviv organize geldi. Etkili paslaşmalarla Sivasspor ceza sahasına girdiler. Dor Peretz'in son vuruşunu Samassa çıkardı, dönen topu yine İsrailli oyuncu tamamladı ve takımını 1-2 öne geçtirdi.

Sivasspor'dan Maccabi Tel-Aviv karşısında kalp kıran yenilgi ile ilgili etiketler Sivasspor UEFA Avrupa Ligi Maccabi Tel Aviv Rıza Çalımbay
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.