Sivasspor, Danimarka temsilcisi Kopenhag'a evinde mağlup oldu

Sivasspor, UEFA Konferans Ligi Play-Off Turu ilk maçında kendi sahasında Danimarka temsilcisi Kopenhag'a 2-1 mağlup oldu. Sivasspor'un tek golü Leke James'ten gelirken, konuk ekip Kopenhag'ın golleri ise Kevin Diks ve Jens Stage'den geldi. Maç sonu konuşan Rıza Çalımbay, rövanş maçına işaret ederek "İyi şeyler yapacağımıza inanıyorum" dedi.

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde önce Moldova'nın Petrocub, sonra da Gürcistan'un Dinamo Batum takımını eleyen Sivasspor, play-off turunda Danimarka'nın köklü ekibi Kopenhag'a ilk maçta 2-1 kaybederek avantaj yitirdi.

Kendi evindeki mücadelede Sivasspor'un tek golü Leke James'ten gelirken, Danimarka ekibi adına ise goller Kevin Diks ve Jens Stage'den geldi.

RIZA ÇALIMBAY RÖVANŞ ÖNCESİ UMUTLU

Rıza Çalımbay maç sonu değerlendirmelerde bulunurken, "Bu neticeyi hak etmedik. Arkadaşlarımızın mücadelesi müthişti. Her türlü riski aldık. Maalesef sonuç alamadık. Son vuruşları yapamadık. Kesinlikle kopmadık. İkinci maç var. Galibiyet için oynayacağız. İyi şeyler yapacağımıza inanıyorum" diyerek umutlu konuştu.

"Ölü topları bekliyorduk. Söylediğimiz şeylerden gol yedik." diyen Çalımbay, "Hakemlerin hataları vardı. Fauller de çok etkiliydi bu maçta. Bir şey de anlatamıyorsun zaten. Hakem seni dinlemiyor. Biraz daha uzatabilirdi." şeklinde konuştu.

"BİZE ZOR ZAMANLAR YAŞATTILAR"

Kopenhag Teknik Direktörü Jess Thorup ise "Öncelikle maç beklediğimiz gibi oldu. Sivasspor güçlü bir takım. Güçlü oynadılar. Özellikle kanat oyuncuları çok güçlüydü. Bize zor zamanlar yaşattılar" dedi.

Sivasspor, Danimarka temsilcisi Kopenhag'a evinde mağlup oldu

Maça ilişkin değerlendirmelerde bulunan Jess Thorup, "Öncelikle maç beklediğimiz gibi oldu. Sivasspor güçlü bir takım. Güçlü oynadılar. Özellikle kanat oyuncuları çok güçlüydü. Bize zor zamanlar yaşattılar. Ceza sahamıza uzun toplarla yaklaşmaya çalışacaklardı. Bunu da iyi savuşturduğumuzu düşünüyorum. Ayrıca topa hakim olduğumuzda iyi oynadık. Pozisyonlar bulduk, değerlendirdik. İlk yarıda da bazı pozisyonlarımız var" ifadelerini kullandı.

Karşılaşmanın rövanşı 26 Ağustos Perşembe günü TSİ 20.00'de Parken Stadyumu'nda oynanacak.

👉 https://t.co/Wf5ZRm2RlB pic.twitter.com/O1HdNPim3P

— Demir Grup Sivasspor (@SivassporKulubu) August 19, 2021

"BEN TAKIMIMA YÜREKTEN İNANIYORUM"

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay maçı için, "Ben takımıma yürekten inanıyorum. Çok iyi şeyler yağacağımıza kesinlikle inanıyorum. Yarınki maç bizim için bir final niteliğindedir. Herkes de bunun farkında. Bunu da inşallah iyi bir şekilde bitireceğiz" dedi.

Çalımbay şunlar söyledi: "Bundan önce oynadığımız maçlarımız vardı. 4 tane maç oynadık, hepsini de çok iyi bir şekilde bitirdik. Hepsi de kolay takımlar değillerdi. Çok zorlandığımız anlar da oldu. Özellikle Dinamo Batumi ile burada oynadığımız maç 120 dakika sürdü. Ondan iki gün sonra bir lig maçı oynadık. Bu lig maçından iki gün sonrada tekrar bu maçı oynayacağız. Bizim bu maçı kazanmaktan başka hiç bir düşüncemiz yok.

GOL YEMEDEN ATMAMIZ GEREKİYOR

Bizim burada gol yemeden, kesinlikle gol atmamız gerekiyor. Bizim maçın neticesi de kesinlikle Danimarka'da belli olur. Onun için bizim burada mutlaka gol atmak için her şeyi yapmamız gerekiyor. Başka bir düşüncemiz yok. Karşımızdaki takım iyi bir takım. Avrupa kupalarına da sürekli katılan bir takım. Kendi ülkesinde de çok iyi olan bir takım. Hatta geçen günlerde de en iyi oyuncusunu da Galatasaray'a verdi. Bizim çok zorlanacağımız bir maç olacak.

Karşımızdaki takım çok disiplinli bir takım. Oyun disiplinini hiç bozmayan, kuvvetli ve çok mücadele eden bir takım. Biz de ona göre her türlü tedbirimizi aldık. Ona göre de oynamamız gerekiyor. Biz Kopenhag takımını seyrettik ve seyrettirdik, analizlerini yaptık. Ona göre de taktiğimizi yapacağız. Kendi düşüncemize göre futbolumuzu oynayacağız. Bizim her zaman, her yerde tek düşüncemiz deplasmanda olsun, içeride olsun galibiyet. Başka bir şey düşünmüyoruz. Bu maçta da hedefimiz aynı şey olacak. Ama zorlu bir maç bizi bekliyor. Bunun da farkındayız. Ben takımıma yürekten inanıyorum. Çok iyi şeyler yapacağımıza kesinlikle inanıyorum. Yarınki maç bizim için bir final niteliğindedir. Herkes de bunun farkında. Bunu da inşallah iyi bir şekilde bitireceğiz."

Sivasspor, Danimarka temsilcisi Kopenhag'a evinde mağlup oldu - Resim : 2

Yiğido'nun yeni golcüsü Leke James ise "Bu maçta elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bunun için bütün hazırlıkları yaptık. Her şey için hazırız. Hocamızın talimatlarını da biliyoruz. Gereken talimatları bize verdi. Sahada da ne yapacağımızı biliyoruz. Umarım çok güzel bir maç olur" ifadelerini kullandı. 

Sivasspor, Danimarka temsilcisi Kopenhag'a evinde mağlup oldu ile ilgili etiketler Sivasspor Kopenhag UEFA Avrupa Konferans Ligi Rıza Çalımbay Leke James
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.