Konyaspor deplasmanda Sivasspor'u 88'de bulduğu golle mağlup etti

Konyaspor yeni sezona 3 puanla başladı... Süper Lig'in ilk haftasında Sivasspor'a konuk olan Yeşil-Beyazlılar, Sokol Cikalleshi'nin golüyle 0-1 galip geldi. Avrupa'da yoluna yenilgisiz devam eden Yiğido, evindeki ilk maçta üzücü bir yenilgi aldı.

Avrupa'da 4 maça çıkan ve UEFA Konferans Ligi play-off turunda 3 galibiyetle yenilgisiz gelen Sivasspor, Süper Lig'e yenilgiyle başladı. İlk hafta mücadelesinde Sivas deplasmanına gelen Konyaspor, 3 puanı 88'de Sokol Cikalleshi'nin golüyle hanesine yazdırdı.

Yeni transferlerden Çekici, Soner Dikmen ve Poku'ya ilk 11'de şans veren teknik direktör İlhan Palut, sabırlı ve disiplinli oyununun müakafatını geç gelen bir galibiyet golüyle aldı.

Konyaspor deplasmanda Sivasspor'u 88'de bulduğu golle mağlup etti

YİĞİDO'NUN RAKİBİ KOPENHAG

UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne Moldova'nın Petrocub takımını iki maçta da 1-0'lık skorla mağlup ederek başlayan Rıza Çalımbay'ın Sivasspor'u, 3. turda da Gürcistan'ın Dinamo Batum takımını 1-2 ve 1-1'lik skorla elemişti.

Avrupa'da çıktığı 4 maçta 10 puan toplayan ve ülke puanına katkı yapan Kırmızı-Beyazlılar, play-off turunda Danimarka'nın güçlü takımı Kopenhag ile eşleşmişti. Sivasspor zorlu eşleşmenin ilk maçını perşembe akşamı kendi evinde oynayacak.

RIZA ÇALIMBAY: İSTEDİĞİMİZ OYUNU OYNAYAMADIK

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay: "Ligin ilk maçına galibiyet ile başlamak isterdik. Ama istediğimiz oyunu oynayamadık. Zaman zaman iyi oynadık, zaman zaman istediğimiz olmadı. Gelen takımlar, kapanan takımlar oluyorlar. Sıkı defans yapıyorlar. Bugün de bunu aşmak biraz zor oldu. Bu takımımızdaki yorgunluktan da olabilir. Şu anda bizim takımımıza kimsenin bir şey söylemeye hakkı yok. Çünkü herkesten önce sezonu açtık. Takım gayet iyi hiçbir sorunumuz yok. Lige konsantre olmakta biraz sıkıntı yaşayabilirler. Bu gayet doğal. O da maalesef böyle sıkıntılara yol açıyor. Ben takımımdan memnunum herkes elinden geleni yaptı. Girdiğimiz pozisyonları değerlendirebilirdik. Ama şanssız bir gol yedik. Maçı çevirmek için ne kadar arkadaşımız varsa sahaya sürdük. Maalesef bazen istediklerimiz olmuyor."

Konyaspor deplasmanda Sivasspor'u 88'de bulduğu golle mağlup etti - Resim : 2

ERSAN PARLATAN: HATALAR SONUCU BELİRLEYEBİLİYOR

Konyaspor Teknik Sorumlusu Ersan Parlatan: "Zaman zaman iyi futbol oynadık. Topu elde ettiğimiz zaman pas mesafelerinde, pas açılarında hakim kalabildiğimiz zaman iyi işler yaptığımız bir görüntü sergiledik. Bunu 90 dakikaya yayamadık ama genel alamda bunu arzuladık, bunu sahaya yansıtmak istedik. Belki maçın ilk devresinin son 15 dakikasında bu düzenden biraz koptuk, biraz uzaklaştık."

"Burada Sivasspor’un hücum geçişlerinde etkili olan bir takım var. Neticede oyun dengeliydi. Her iki takım da birbiri için tehdit oluşturdu. Futbolda bazen böyle hatalar sonucu belirleyebiliyor. Bizim adımıza şanslı bir durumdu. Burada, deplasmanda 1-0 galip gelmek bizim açımızdan çok önemli. Çünkü Sivasspor Avrupa kupalarında 4 maç yaparak belli bir ritmi yakalamış bir takım. Başarılı olmuş bir takım. Bizim için sezonun ilk maçında bu bir dezavantajdı. Ama bu sahada görülmedi."

Konyaspor deplasmanda Sivasspor'u 88'de bulduğu golle mağlup etti ile ilgili etiketler Konyaspor İlhan Palut Sivasspor Sokol Cikalleshi Rıza Çalımbay
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.