Gaziantep FK'ya Sivasspor "dur" dedi

Gaziantep FK'nın 15 maçlık yenilmezlik serisi Sivas'ta sona erdi. 3 maçtır kazanamayan ve çıkış arayan Sivasspor, 0-1 geriye düştüğü maçta kaptan Hakan Arslan'ın attığı 2 golle galip gelmeyi başardı. Gaziantep FK'da Rumen yıldız Alexandru Maxim bu maçı da boş geçmedi.

Süper Lig'in 18. haftasında Gaziantep FK'yı ağırlayan Demir Grup Sivasspor, 15 maçtır yenilmeyen Kırmızı-Siyahlılar'ı 2-1 mağlup etti. 4'üncü dakikada yediği golle 0-1 geriye düşen Yiğidolar, Yeni 4 Eylül Stadı'nda oynanan mücadeleden galip ayrılmayı başardı.

Konuk ekip maça adeta golle başladı. Son haftaların formda ismi Alexandru Maxim, bir anda kaleci Ali Şaşal Vural'la karşı karşıya kaldı ve topu ağlara gönderdi. Rumen orta saha oyuncusu bu sezon 9. gol sevincini yaşadı.

Golden sonra baskısı kuran Sivasspor 6 denemenin ardından nihayet 41'de kaleci Günay Güvenç'i geçmeyi başarbildi. Max Gradel'in soldan ortasına kafayı vuran kaptan Hakan Arslan skora eşitlik getirdi ve taraflar soyunma odasına 1-1 eşitlikle girdi.

Gaziantep FK'ya Sivasspor "dur" dedi

47'de yine Max Gradel'in pasıyla pozisyona giren Hakan Arslan, kendisinin ve takımının 2. golünü atarak skoru 2-1'e getirdi. Son 4 haftada 3 gol, 3 asistle oynayan Fildişi Sahilli kanat oyuncusu Gradel, bu sezon Süper Lig'de 17 maçta 5 gol, 4 asiste ulaştı. Kırmızı-Beyazlılar'ın 32 yaşındaki kaptanı Hakan Arslan ise 15 maçta 4 kez gol sevinci yaşadı. Sivasspor, Hakan'ın gol attığı 3 maçta 7 puan topladı.

Rıza Çalımbay'ın öğrencileri 90 dakika boyunca kaleye tam 21 şut çekerken Günay Güvenç 7 kritik kurtarışla farkın açılmasını önleyen isim oldu. Konuk ekipte Brezilyalı orta saha oyuncusu Jefferson 79'da kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Süper Lig'de 3 maçtır kazanamayan Demir Grup Sivasspor bu kritik galibiyetle puanını 22'ye yükseltti. Yiğidolar 19. haftada Medipol Başakşehir'e konuk olacak. 

Süper Lig'e 3-1'lik Galatasaray mağlubiyetiyle başladıktan sonra 15 maçlık yenilmezlik serisi yakalayan ve bir ara maç fazlasıyla liderliği dahi gören Gaziantep FK'nın serisi Sivas'ya sona erdi. Rumen teknik direktör Marius Şumudica'nın cezası nedeniyle takımının başında yer alamadığı maçta Kırmızı-Siyahlılar, 3 sakat ve 2 sarı kart cezalısıyla Sivas'a gelmişti.

Bu sonuçla 31 puanda kalan Güneydoğu ekibi haftaya Kayserispor'u ağırlayacak.

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.