Galatasaray Sivasspor'u da devirdi, milli araya 3'te 3'le girdi

Süper Lig'in 8. haftasının kapanış maçında Demir Grup Sivasspor ile Galatasaray, Yeni 4 Eylül Stadı'nda karşı karşıya geldi. Sarı-Kırmızılılar 2-1 galip gelerek milli araya 3'te 3'le girdi. Kaptan Arda Turan 9 yıl sonra gol sevinci yaşadı. Yiğido'nun iç sahadaki kötü gidişatı sürüyor.

Süper Lig’İn 8. haftasında Sivasspor’a konuk olan Galatasaray, zorlu deplasmanda rakibini 2-1 mağlup etti. Sivas’a iki maç üst üste kazanarak gelen Sarı-Kırmızılılar, galibiyet serisini 3 maça çıkararak milli araya moralli girdi.

Cim Bom, 19’da Younes Belhanda’nın golüyle 0-1 öne geçti. 44’te Marcao penaltı yaptırdı ancak Sivasspor tecrübeli orta saha oyuncusu Faisal Fajr’ın topu üst direğe nişanlamasıyla fırsat tepti.

OKAN KOCUK'UN AKŞAMI

İkinci yarının hemen başında, 48’de Belhanda’nın nefis pasını gole çeviren Arda Turan skoru 0-2’ye getirdi. Kaptan, 9 yıl sonra Sarı-Kırmızılı formayla gol sevinci yaşadı.

Yiğidolar 76’da Caner Osmanpaşa’yla farkı 1’e indirdi. Avrupa maçında da gol atan tecrübeli stoper skoru 1-2’ye getirdi. Kırmızı-Beyazlılar’ın beraberlik için yüklendiği dakikalarda kaleci Okan Kocuk yaptığı kritik kurtarışlarla ön plana çıktı.

3 puanı alan Fatih Terim’in öğrencileri, Alanya, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın puan kaybettiği haftada 16 puana yükseldi. Sarı-Kırmızılılar milli aradan sonra Kayserispor’u ağırlayacak.

Rıza Çalımbay’ın Sivasspor’u ise bu sezon iç sahada ilk gol sevincini yaşamasına rağmen henüz galibiyetle tanışamadı. UEFA Avrupa Ligi’nde Karabağ’ı yenerek moral bulan Kırmızı-Beyazlılar, iyi mücadele ettiği maçta Galatasaray’a diş geçiremedi ve 8 puanda kaldı. Yiğidolar 9. haftada Karagümrük’e konuk olacak.

MARCAO'DAN FEDAKARLIK

Galatasaray'da hafif sakatlığı bulunan Brezilyalı stoper Marcao, iğneyle oynuyor. Terim, maç öncesi yaptığı açıklamada, "Saracchi'nin bu tip maçlarda oynamasını isterdik açıkçası. Gerek Fenerbahçe, gerek bu maç gerekse Glasgow'da kullanamadık. Oynar diye getirdik ama hazır olmayınca yapacak bir şeyimiz yok. Marcao oynuyor, bazen böyle fedakarlıklar gerekiyor ve oynaması da bizim için önemli" dedi.

 Galatasaray Sivasspor'u da devirdi, milli araya 3'te 3'le girdi

Saracchi'nin forma giymediği Sarı-Kırmızılılar'da Falcao'nun sakatlığında yine Diagne'nin 11'de başlaması bekleniyordu ancak teknik direktör Fatih Terim ileri uçta Ryan Babel'i sahaya sürdü.

Galatasaray'ın 11'i şöyle: Okan, Omar, Luyindama, Marcao, Emre Taşdemir, Taylan, Belhanda, Arda, Emre Kılınç, Feghouli, Babel

Moralli Yiğidolar'ın 11'i şöyle: Samassa, Goiano, Caner, Camara, Uğur, Robin Yalçın, Hakan, Fajr, Yatabare, Gradel, Kayode

Dk. 19 GOL! Emre Kılınç çalımlarla ceza sahasına sokuldu Feghouli'yi gördü. Cezayirli yıldız Belhanda'yı topla buluşturdu. Tecrübeli futbolcu penaltı noktasının 1 metre gerisinden sol ayakla şık bir vuruş yapıp Galatasaray'ı öne geçirdi: 0-1.

Dk. 25 TEHLİKE! Sarı-Kırmızılılar, Babel-Feghouli verkaçı'yla pozisyona girdi. Topu bir anda önünde bulan Emre Kılınç, yakın mesafeden çerçeveyi tutturamadı. Mutlak gol kaçtı.

Dk. 36 FÜZE! Feghouli sol ayağıyla uzaklardan döndü vurdu kaleci Samassa hiç beklemediği şut karşısında zorlansa da golü önlemeyi başardı.

Dk. 44 PENALTI! Marcao ceza sahasında Kayode'yi düşürdü, hakem Abdulkadir Bitigen VAR'ın uyarısıyla monitöre gidip pozisyonu izledi ve penaltıyı verdi.

Galatasaray Sivasspor'u da devirdi, milli araya 3'te 3'le girdi - Resim : 2

DK. 45+1 KAÇTI! Topun başına geçen Faisal Fajr üst direğe nişanladı, Sivasspor beraberlik şansını kullanamadı. Bu sezon evinde gol sevinci yaşayamayan Kırmızı-Beyazlılar, 2. kez penaltı kaçırdı.

Dk. 48 GOL! Belhanda'nın ara pasıyla ceza sahasında buluşan Arda Turan, müsait pozisyonda golünü attı ve Galatasaray'ı deplasmanda 0-2 öne geçirdi. Sarı-Kırmızılı formayla en son gol sevincini 18 Nisan 2011'de Manisa'da yaşayan tecrübeli futbolcu, 9 yıl sonra geri döndüğü Galatasaray'da ilk golünü attı. Belhanda'dan 1 gol, 1 asist.

Dk. 58 Galatasaray gole çok yaklaştı. Feghouli'nin pasıyla savunma arkasına sarkan Emre Kılınç kaleci Samassa'nın müdahalesiyle yerde kaldı. Samassa, sert müdahalenin ardından sarı kart gördü. Frikikte topun başına geçen Ryan Babel, barajı aşamadı.

Galatasaray Sivasspor'u da devirdi, milli araya 3'te 3'le girdi - Resim : 3

Dk. 76 GOL! Savunmadan köşe vuruşu için gelen Caner Osmanpaşa, Galatasaray'ın uzaklaştıramadığı topta gelmişken golünü attı... Uğur Çiftçi'nin içeri doldurduğu topa gelişine vuran tecrübeli stoper skoru 1-2 yaptı. Yiğidolar'ın bu sezon ligdeki ilk iç saha golünü atan Caner, UEFA Avrupa Ligi'ndeki Karadağ maçında da açılış golünü kafayla atmıştı.

Dk. 79 OKAN KOCUK! Beraberliği arayan Sivasspor'da eski Galatasaray'lı Yasin Öztekin'in füzesini Okan Kocuk kornere çeldi. Kullanılan köşe vuruşunda da Kone'nin yakın mesafeden dokunuşunu Muslera'yı kıskandıracak şekilde kurtaran Sarı-Kırmızılı kaleci, 0-2'de 2-2'yi önleyen isim oldu.

Galatasaray Sivasspor'u da devirdi, milli araya 3'te 3'le girdi ile ilgili etiketler Sivasspor Galatasaray Fatih Terim Rıza Çalımbay
GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.