Beşiktaş seriye taktı... Sivasspor deplasmanında 3 puan 3 golle geldi

Süper Lig'deki 3 maçlık galibiyet hasretine 1-0'lık Altay galibiyetiyle son veren Beşiktaş, 27. haftadaki Sivasspor deplasmanında 2-3 kazanarak seriye bağladı. Siyah-Beyazlılar zorlu maçta yenilmezlik serisini 8 maça çıkardı. Kırmızı-Beyazlılar'ın bu sezon evindeki son 12 lig maçında bileği bükülmemişti. Kartal'ın Belçikalı yıldızı Michy Batshuayi 2 golle oynadı.

2-3

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

9. dakikada ceza sahası sol çaprazdan Yatabare'nin şutunda top kaleci Ersin’de kaldı.

12. dakikada sağ kanattan son çizgiye inen Ghezzal'in ortasında ceza sahası içinde Alex Teixeira, topu Batshuayi'ye aktardı. Bu oyuncunun vuruşunda da top filelere gitti. 0-1

14. dakikada sol kanattan Erdoğan'ın ortasında Montero'nun uzaklaştırmaya çalıştığı topla buluşan Isaac Cofie'nin şutu az farkla auta çıktı.

26. dakikada sol kanattan Uğur'un ortasında ceza sahası içinde Yatabare'nin kafa vuruşu ağlarla buluştu. 1-1

39. dakikada Kenan’ın ceza sahasının çağ çaprazından vuruşunda top kaleci Muammer’de kaldı.

43. dakikada Umut Meraş'ın ceza sahası içine ortasında Rachid Ghezzal kafayla topu filelere gönderdi. 1-2

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

49. dakikada Fajr’ın köşe vurusunda ceza sahası içerisindeki Camara kafası ile dokundu top üstten auta çıktı.

62. dakikada Fajr’ın ceza sahası içerisine ortaladığı topu Caner topu kafası ile kaleye göndermek istedi. Top az farkla dışarı çıktı.

73. dakikada Hakan elle oynadığı gerekçesi ile Hakem Sarper Barış Saka penaltı noktasını gösterdi. Batshuayi’nin kullandığı penaltı atışında top ağlarla buluştu. 1-3

78. dakikada Ceza sahası sol çaprazında kaleci ile karşı karşıya sert bir şutla kaleyi hedef aldı, kaleci Muammer golü önledi.

79. dakikada Ghezzal ceza sahası çizgisine yakın bir noktadan topu uzun bir şutla kaleye göndermek istedi. Top direği yalayıp dışarı çıktı.

86. dakikada Souza elle oynadığı gerekçesi ile Saka penaltı noktasını gösterdi. Fajr’ın penaltı atışında top ağlarla buluştu. 2-3

Ligde geçen hafta Altay'ı 1-0 mağlup eden siyah-beyazlılar, 41 puanla 6. sırada bulunuyordu. 26 maçta 34 puan toplayan ev sahibi ise 12. sırada yer alıyor.

Beşiktaş, bu sezon deplasmanda istediği sonuçları almakta zorlandı.

Bu maça kadar, rakiplerine 13 kez konuk olan siyah-beyazlı takım, sadece 2 maçtan galibiyetle ayrıldı. Dış sahada 6 beraberlik ve 5 yenilgi yaşayan Beşiktaş, 12 puan elde edebildi.

SİVASSPOR: Muammer, Kamara, Caner, Goutas, Uğur Çiftçi, Cofie, Hakan Arslan, Fajr, Pedro Henrique, Erdoğan, Yatabare. 

BEŞİKTAŞ: Ersin, Rosier, Welinton, Vida, Umut Meraş, Atiba, Necip, Alex Teixeira, Ghezzal, Kenan Karaman, Batshuayi

BEŞİKTAŞ SON 8 MAÇTA MAĞLUP OLMADI

Beşiktaş, ligde yaptığı son 8 maçta mağlubiyet yaşamadı.

Süper Lig'de son olarak 19. haftada Konyaspor'a 1-0 yenilen Kartal, sonraki 7 maçta 3 galibiyet ve 4 beraberlikle 13 puan topladı. Siyah-beyazlılar, ligdeki son 6 maçında kalesinde 2 gol gördü.

Yeni Malatyaspor ve Adana Demirspor karşılaşmalarını 1-1'lik skorlarla tamamlayan Beşiktaş; Gaziantep FK (1-0), Fatih Karagümrük (1-0), Antalyaspor (0-0) ve Altay (1-0) maçlarında gol yemedi.

MİCHY BATSHUAYİ GOLLERLE

Siyah-beyazlı takımda sarı kart cezası biten Michy Batshuayi, bu maçta forma giyip iki de gol attı. Belçikalı yıldız 11 gol, 5 asistle oynuyor.

Batshuayi cezası nedeniyle geçen haftaki Altay maçında forma giyememişti.

Valentin Rosier hazır

Sakatlığı nedeniyle Beşiktaş'ın son 3 resmi maçında forma giyemeyen Valentin Rosier, takımla çalışmalara başladı.

Ziraat Türkiye Kupası'nda Göztepe ile oynanan maçta forma giyemeyen Rosier, ligdeki Altay ve Adana Demirspor karşılaşmalarında da görev alamamıştı.

Sakatlıkları henüz geçmeyen Oğuzhan Özyakup, Rıdvan Yılmaz, Cyle Larin ve Miralem Pjanic ise forma giyemedi

SİVASSPOR - BEŞİKTAŞ 32. RANDEVU

İki takım arasında geride kalan 31 lig maçında Beşiktaş 15, Sivasspor 10 galibiyet aldı, 6 karşılaşma da berabere sonuçlandı.

Beşiktaş'ın 43 golüne, Sivasspor 34 golle yanıt verdi.

Siyah-beyazlı takım, sezonun ilk yarısında evinde oynadığı maçta Sivasspor'a 2-1 üstünlük sağladı.

Sivas'taki maçlar

İki takım arasında Sivas'ta yapılan 15 lig maçından 8'ini Beşiktaş, 4'ünü Sivasspor kazandı, 3 müsabaka da berabere bitti.

Sivas'ta siyah-beyazlılar 16, kırmızı-beyazlılar ise 15 gol attı.

Sadece bir maç golsüz tamamlandı

Taraflar arasındaki 31 lig maçının 30'u gollü geçerken, geçen sezonun ikinci yarısında Sivas'ta oynanan karşılaşma 0-0 beraberlikle tamamlandı.

Geride kalan maçlarda Beşiktaş 7, Sivasspor ise 6 kez gol yollarında suskun kaldı.

Beşiktaş seriye taktı... Sivasspor deplasmanında 3 puan 3 golle geldi ile ilgili etiketler Beşiktaş Sivasspor michy batshuayi rachid ghezzal Önder Karaveli Umut Meraş
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.