Şişli'de çöp skandalı! CHP'li belediye İstanbul'un göbeğini pisliğe mahkum etti...

Şişli Belediyesi’nin, belediyeye ait Kent-Yol şirketini bugün yapılacak ‘personel alımı ihalesine' sokmama kararıyla işsizlik tehlikesiyle karşı karşıya kalan bini aşkın çalışan iş bıraktı. İşçilerin aldıkları 'çöp toplamama' kararı sonucu esnaf ve vatandaş güne çöp yığını ile başladı.

Şişli Belediyesi’nin, belediyeye ait Kent-Yol şirketini bugün yapılacak ‘personel alımı ihalesine' sokmama kararıyla işsizlik tehlikesiyle karşı karşıya kalan bini aşkın çalışan iş bıraktı. İşçilerin aldıkları 'çöp toplamama' kararı sonucu esnaf ve vatandaş güne çöp yığını ile başladı. Bunun üzerine açıklama yapan Şişli Belediyesi tarafından, "Herhangi bir grev kararı olmamasına rağmen, işçilerimizin bir bölümü ne yazık ki sendika tarafından işi bırakmaya zorlanmışlardır. İşçinin yanında olması gereken sendika temsilcilerinden en büyük beklentim, sizlere doğru ve eksiksiz bilgi aktararak, siyasi oyun ve manipülatif davranışlardan uzak olmalarıdır" denildi.

sisli1

İŞÇİLER BELEDİYE ÖNÜNDE TOPLANDI

Sözcü'de yer alan habere göre dün sabah saat 07:00'den itibaren iş bırakan işçilere belediyeye ait özel güvenlik müdahale etmek isterken ilerleyen saatlerde belediye önüne çevik kuvvet ve TOMA getirildi. “Kentyol işçisi satılık değildir”, “Direne direne kazanacağız”, “Zafer direnen emekçinin olacak”, “Hak, hukuk, adalet”, “İş, ekmek, adalet”, “İşçiyiz adalet istiyoruz” sloganları atarak belediye önündeki bekleyişini sürdüren işçiler bugün de belediye binası önünde toplandı.

sisli2

SENDİKALI İŞÇİLER TEPKİLİ: BURAYI TAŞERONA DEVRETMEK İSTİYORLAR

10 yıldır Şişli Belediyesi bünyesinde sendikalı çalışan işçiler, “Belediyede para olmadığı gerekçesiyle burayı taşerona devretmek istiyorlar. Bütün haklarımızı elimizden almak istiyorlar” diye konuştular.

sisli3

"GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ"

Belediye müdürleriyle yapılan toplantının ardından bir açıklama yapan Genel-İş 3 No'lu Şube Başkanı Şenol Erdem, “Teklifimizi yeniledik. Farklı bir teklifimiz yok. Biz geri adım atmayacağız. Bu iş düzelmediği sürece, TİS'te haklarımızda azalma olmadığı sürece biz bu işte varız dedik. Sıkıntı olduğu sürece bize Şişli dar olabilir ama onlara da dar olacak. Herkes bunu bilecek, bu işin geri dönüşü yok. Biz bu işi masada çözeceğiz. Biz yine görüşebiliriz. Bunun dışında bir gelişme yok. Müdür arkadaşlarımız belediye başkanına iletecek. İş bırakma eylemimiz devam ediyor” dedi.

ÇÖPLER HALA SOKAKLARDA

İşçilerin grevi sürerken Şişli genelindeki her dakika artan çöpler de toplanmayı bekliyor.

Şişli'de çöp skandalı! CHP'li belediye İstanbul'un göbeğini pisliğe mahkum etti... ile ilgili etiketler Şişli Çöp İşçi Belediye CHP grev Hayri İnönü
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.