Sisi karşıtı gösterilerde 2 kişi öldü

Mısır'da darbeci Sisi karşıtı protestolara güvenlik güçleri müdahale etti. Sert müdahale sırasında gerçek mermiler ve göz yaşartıcı gaz kullanıldı. Protestolarda 2 kişi hayatını kaybederken çok sayıda gösterici de yaralandı. 4 gündür devam eden gösteriler her geçen gün daha geniş katılımlara sahne oluyor.

Mısır'ın başkenti Kahire'nin batısındaki Giza kenti başta olmak üzere çeşitli kentlerde 4 gün önce başlayan Devlet Başkanı Abdülfettah Sisi karşıtı gösteriler devam ediyor.

Mısır halkı, Cuma namazının ardından sokaklara döküldü. Halk, bazı yolları trafiğe kapatarak, “Devrim”, "Halk Sisi rejimini devirmek istiyor", "Sisi git, Sisi Allah'ın düşmanı" şeklinde sloganlar attı. Sabah saatlerinden itibaren farklı bölgelerde yoğun güvenlik önlemleri alan güvenlik güçleri, göstericilere gerçek mermi ve göz yaşartıcı gaz ile müdahale etti.

Yerel kaynaklar, güvenlik güçlerinin müdahalesinde Giza kentindeki El-Blida köyünde 2 göstericinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda göstericinin yaralandığını bildirdi. Güvenlik güçleri onlarca göstericiyi ise gözaltına aldı.

Sisi karşıtı gösterilerde 2 kişi öldü ile ilgili etiketler Mısır Sisi protesto

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.