Sisi 54 milyon seçmene dava açıyor

Seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Mursi'ye binlerce kişinin öldüğü gösterilerin ardından darbe yaparak yönetimi ele geçiren Sisi, şimdi de seçmenleri hedef aldı. Sisi, senato seçimlerinde oy kullanmayan yaklaşık 54 milyon seçmeni Mısır savcılığına sevk etme kararı aldı.

Mısır Seçim Kurulunun istatistiklerine göre, 63 milyon seçmenin yaklaşık 9 milyonu oy kullandı. Ülkenin darbeci Cumhurbaşkanı Sisi'nin kararı üzerine, yaklaşık 54 milyon kişi savcılığa sevk edilecek.

Kuruldan yapılan açıklamada, bu kararın "söz konusu kişilerin Mısır devletinin seçmenlerin siyasi haklarını kullanabilmesi için gereken tüm imkanları sağlamasına rağmen ulusal görevlerini yerine getirmemeleri" gerekçesiyle alındığı ifade edildi.

Seçmeni ve seçim sürecini yürütecek tarafları koronavirüs salgınına karşı korumak için ihtiyati önlemlerin alındığına ve katılım için seçmenlerin defalarca uyarıldığına işaret edilen açıklamada, oy kullanmayan kişilere 500 cüneyhi (yaklaşık 32 dolar) aşmayacak para cezaları verileceği belirtildi.

Alınan bu karara sosyal medya medya üzerinden tepki yağdı. Mısırlı gazeteci Ala el-Attar Facebook hesabından, "Şöyle bir gazete manşeti olabilir. Yaklaşık 55 milyon vatandaş savcılık önünde: Mısır'da mahşer günü." mesajını paylaştı.

Yazar Mena Selim ise sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Mısır halkı birkaç kişi dışında savcılık önüne çıkıyor" dedi.

Sisi 54 milyon seçmene dava açıyor ile ilgili etiketler Mısır Sisi seçmen
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.