Sisal Şans'ın CEO'sundan KDV tartışmalarına nokta

Bazı medya organları ve sosyal medyada ortaya atılan 'Milli Piyango oyunlarında Maliye'nin alacağı KDV yüzde 0'a indirildi' iddialarına ilişkin açıklama yapan iştirak sahibi Sisal Şans'ın CEO'su Selim Ergün, ''Hasılat, Türkiye Varlık Fonu (TVF)'nin hesaplarında toplanıyor. Biz buradan komisyon geliri elde ediyoruz. Bu komisyondan doğan KDV'yi ise kuruşu kuruşuna ödüyoruz.'' dedi.

Demirören Holding’in iştiraki olan ve Varlık Fonu’nun 10 yıl süreyle Millî Piyango’nun işletme hakkını devrettiği Sisal Şans'ın CEO'su Selim Ergün, Hürriyet'ten Ertuğrul Özkök'ün sorularını yanıtladı.

''KVD'Yİ KURUŞU KURUŞUNA ÖDÜYORUZ''

Özkök'ün "Son günlerde bazı gazetelerde haberler okuyorum. Maliye’nin hasılattan alacağı yüzde 18 KDV gizlice kaldırılmış. Bu yolla da sizin gelirleriniz yükselirken Maliye’nin gelirleri düşmüş. Gerçekten gizlice kaldırıldı mı bu yüzde 18 KDV?" sorusuna Ergün, "Hayır gizli bir şey yok, bu durum TVF’nin hem yazılı hem görsel medyada konuyla ilgili yaptığı açıklamalardan anlaşılıyor. Rakamlar da gösteriyor ki bir önceki modele göre hem devletin hem de oyun severlerin kazancı ciddi oranda artmış durumda. Tekrar altını çizmek isterim ki hasılat TVF’nin hesaplarında toplanıyor, biz buradan bir komisyon geliri elde ediyoruz. Bu komisyondan doğan KDV’yi ise kuruşu kuruşuna ödüyoruz.” yanıtını verdi.

''DEVLETİN CEBİNDEN TEK KURUŞ ÇIKMIYOR''

Ergün, "Dediğim gibi, bu bir hizmet alım sözleşmesi, bir özelleştirme değil. Oyunların şartname ve sözleşmeye uygun olarak oyunseverlere sunulması için gerekli tüm altyapının kurulması ve 10 yıl boyunca satış ve pazarlama dahil tüm operasyonun yönetilmesi hakkını kazandık. Bunu yaparken de tüm giderleri kendimiz karşılıyoruz, devletin cebinden tek kuruş çıkmıyor.” dedi.

Söz konusu röportajdan öne çıkan diğer açıklamalar şöyle;

- Bir de çekilişte gördüğümüz toplar var. Geçmişte onlarla ilgili şehir efsaneleri vardı. Bazıları daha ağır olduğu için hep yakın numaralar çıkıyor diye. Onlarla oynanabilir mi?

“Bizim en korunaklı yerimiz bir odadır. Oraya ‘Şans Merkezi’ diyoruz. İçerisinde topların muhafaza edildiği ‘Koruma Odası’. İşte öyle çok özel bir odamız var. Çekiliş topları özel yapım alüminyum alaşımlı güvenli çantalarda kilitli olarak, çift anahtar sistemi ile açılabilen, yüksek güvenlikli, çelik dolaplarda tutuluyor. Oda 24 saat kamera ile izleniyor. Ayrıca güvenlik görevlileri tarafından da korunuyor.”

- Şans oyunları ile ilgili dünyanın her yerinde şehir efsaneleri var. Bu çekilişlere ne kadar güvenmeliyiz? Neye güvenmeliyiz?

“Şimdi bakın, dışarıdan bakıldığında öyle bir şey sanılıyor. Çekilişi sanki biz kendi başımıza yapıyoruz gibi. Oysa bir çekilişin arkasında öylesine geniş ve birbirini kontrol eden bir mekanizma var ki şaşırırsınız.”

- Ama sonunda çekilişi bir makine yapıyor. Burada da makineye müdahale mümkün değil mi?

“Şunu size çok rahatlıkla söyleyebilirim: Şans Merkezi’mizde kullandığımız teknik altyapı dünyanın gelişmiş ülkelerinin piyangolarında kullanılan son teknolojileri ile kurulmuş durumda, dışarıdan herhangi bir müdahaleye imkân tanımaz.”

 YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

Sisal Şans'ın CEO'sundan KDV tartışmalarına nokta ile ilgili etiketler Milli Piyango Yılbaşı KDV vergi devlet Ertuğrul Özkök çekiliş Selim Ergün Şisal Şans
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.