Sirte'de mahsur kalan Türkler kurtarıldı!

Libya'da darbeci Halife Hafter kontrolünde bulunan Sirte kentinde mahsur kalan 2 Türk işçi yoğun çabalar sonucunda kurtarıldı. İHH ve Libya Kızılay'ın çabaları ile kurtarılan 2 Türk işçisi daha sonra Misrata Başkonsolosu Gürkan Gürmeriçliler'e teslim edildi. İki işçinin birkaç gün içinde Türkiye'ye getirileceği belirtili.

Darbeci Hafter'in kontrolündeki Sirte şehrinde mahsur kalan 2 Türk yoğun çabalar sonucunda kurtarıldı. 

Libya Kızılayı Misrata Şubesinin sosyal medya hesabından verilen bilgiye göre, 2 işçi Türkiye'nin Misrata Başkonsolosu Gürkan Gürmeriçliler'e teslim edildi.

İHH VE LİBYA KIZILAYI ÇABA GÖSTERDİ

Misrata Başkonsolosu Gürkan Gürmeriçliler, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, işçilerin, Büyükelçiliğin girişimleri neticesinde, Libya Kızılayı Misrata Şubesi ve İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfının koordinasyonuyla özgürlüklerine kavuştuğunu ifade etti. 

Gürmeriçliler, Libya'da kaçırılan 2 Türk işçinin lokanta sektöründe çalıştığını ve yaşam koşullarının yeterince sağlıklı olmadığı bir bölgede tutulduklarını söyledi.

Gürmeriçliler, işçilerin sağlık durumunun iyi olduğunu, bir kaç gün içinde Türkiye'ye gideceklerini kaydetti.

Sirte'de mahsur kalan Türkler kurtarıldı! ile ilgili etiketler Libya Türk İşçi sirte misrata gürkan meriçliler başkonsolos
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.