Sırt çantasına sığabilen, şişirilebilir motosiklet üretildi!

DesignBoom'da yayımlanan bir makalede ilginç bir gelişme dünyayla paylaşıldı. Tokyo Üniversitesi’ne bağlı Kawahara laboratuvarı, Niiyama laboratuvarı ve Mercari şirketi iş birliği, yumuşak robotik teknolojisini geliştirerek ürettikleri şişebilen elektrikli kişisel scooter ile ‘ulaşımı' yeniden tanımlamayı amaçlıyor. İşte makalenin çevirisi:

Poimo isimli cihaz, gördüğümüz ilk mikro ulaşım çözümü değil ama kesinlikle merak uyandıran ve yaratıcı bir çözüm.

Sırt çantasına sığabilen, şişirilebilir motosiklet üretildi!

YUMUŞAK ROBOT TEKNOLOJİSİ GELİYOR

Toplam ağırlığı sadece 5,5 kg olan scooter o kadar kompakt ki, ortalama büyüklükte bir sırt çantasına katlanarak sığabiliyor. Tasarım harikası cihaz, ‘yumuşak robot’ teknolojisini kullanır, bu da insanların taşıyabileceği ve kullanıcıların herhangi bir yere binip binmesine izin verecek kadar yumuşak, güvenli ve hafif bir cihazla sonuçlanıyor. Üstelik kablosu veya pili de bulunmuyor.

TERMOPLASTİK POLİÜRETAN

Poimo, hafif ama dayanıklı olan bir malzemeden yapıldı ve scooter’ın hala geliştirilme aşamasında olmasına rağmen, bir kişinin ağırlığını destekleyebileceği yapılan denemelerde onaylandı. Şişirilebilir gövde, bağımsız bileşenlerin takıldığı ve hava yataklarında kullanılan aynı güçlü malzeme olan ‘termoplastik poliüretandan’ yapıldı ve buna ön ve arka tekerlekler; pil; elektrik motoru; gidon; ve kablosuz denetleyici ekledi.

Sırt çantasına sığabilen, şişirilebilir motosiklet üretildi! - Resim : 2

Üretici şirket, yumuşak robot teknolojisini kullanan scooterınızı hazırlama (şişirme ve bileşenlerini takma) işleminin beş dakikadan fazla sürmemesi gerektiğini söylüyor.

Poimo ekibi, ‘Yumuşak, hafif ve şişirilebilir malzemelerden yapılmış yeni bir kişisel mobilite türü olan ‘şişirilebilir ulaşımı’ öngörüyoruz’ diyor ve ekliyor:

‘Yumuşak bir gövde, yayalar ve sürücülerle daha güvenli kullanıcı etkileşimi sağlar; hafif ve şişirilebilir özellikler, kullanıcıların onu söndürerek, katlayarak ve örneğin bir sırt çantasına paketleyerek taşınabilir bir cihaz olarak kolayca taşımasını sağlar. Bu tür bir yumuşak mobilitenin somut örneği olarak, Poimo prototipini ürettik. Poimo’yu değerlendirmek için, ve her şeyden önce bir insanın ağırlığına dayanabileceğini doğrulamak için mekanik testler yaptık. Hızla kullanıma hazırlanma özelliğini göstermek için şişirme / söndürme için gereken süreyi de ölçtük. Son olarak, Poimo ile sürüşün ön sonuçlarını bildirdik ve yumuşak mobilite taşımacılığını daha fazla araştırmak ve uygulamak için sonraki gereksinimleri netleştirdik.’

Sırt çantasına sığabilen, şişirilebilir motosiklet üretildi! ile ilgili etiketler robot Motosiklet Japonya yumuşak poimo şişirilebilir
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.