Sırrı Süreyya Önder tahliye mi oldu? Kimdir?

Sırrı Süreyya Önder tahliye mi oldu? Son dakika gelen bilgi ile Sırrı Sürreya Önder hakkındaki gelişme paylaşıldı. Eski HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in tahliyesine karar verildi. Detaylar haberimizde...


Sırrı Süreyya Önder tahliye mi oldu? Eski HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in tahliyesine karar verildi. Karar sonrasında ise Sırrı Süreyya Önder'in yaşamı araştırılmaya başlandı.Peki Sırrı Süreyya Önder kimdir?

SIRRI SÜREYYA ÖNDER

Sırrı Süreyya Önder 7 Temmuz 1962 tarihinde Adıyaman'da dünyaya geldi.

Küçük yaşlarda sirozdan babasını kaybetti. Babasının ölümünden sonra ailesinin geçimine katkı sağlamak için bir fotoğrafçının yanında çırak olarak çalışmaya başladı.

Fotoğrafçı çıraklığından fazla para kazanamayınca Sıtma Savaş ve Eradikasyon Teşkilatı'nda mevsimlik işçi olarak çalışmaya başladı.

Bir süre sonra kendi lastikçi dükkanını açtı.

Lise mezuniyetinin ardından Ankara Üniversitesi'nde eğitimine devam eden Önder, 12 Eylül Darbesi sırasında Ankara'da tutuklandı.

Çeşitli yerlerde toplam 7 sene hapis yattıktan sonra İstanbul’a geldi ve bir firmada kamyon şoförlüğü yaptı.

Sırrı Süreyya Önder tahliye mi oldu? Kimdir? ile ilgili etiketler HDP Sırrı Süreyya Önder
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.