Şırnak'taki sokağa çıkma yasağı 8 ay sonra kaldırılıyor

Şırnak' ta 14 Mart' tan beri uygulanan sokağa çıkma yasağı 14 Kasım' dan itibaren kısmen kaldırılıyor.

14 Mart'ta başlayan operasyonlar, 3 Haziran'da resmi olarak bittiği açıklanmış ve operasyonlarda, 489 PKK'lının etkisiz hale getirildiği, 22 güvenlik görevlisinin şehit olduğu, 163'ünün yaralandığı açıklanmıştı.

Şırnak kent merkezinde bazı Mahallelerde PKK'lıların kazdığı hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve patlayıcı tuzaklarının imhası için 14 Mart'ta konulan sokağa çıkma yasağının 14 Kasım'da 05.00- 22.00 saatleri arasında kaldırılacağı belirtildi.

Şırnak'ta, 14 Mart'ta başlayan 'Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çiftçi Operasyonu'nun 3 Haziran'da sona erdiği resmi olarak açıklanmıştı. Operasyonda, 489 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği, operasyon sırasında 202 barikatın kaldırılıp, 56 çukurun kapatıldığı ve 51 ton ağırlığında 1510 el yapımı patlayıcı imha edildiği bildirilmişti. Açıklamada, 4 bin 131 evde ise güvenlik araması yapıldığı, yürütülen operasyonda 22 güvenlik görevlisinin şehit olduğu, 163 güvenlik görevlisinin de yaralandığı belirtilmişti.

Şırnak'taki sokağa çıkma yasağı 8 ay sonra kaldırılıyor ile ilgili etiketler Şırnak PKK sokağa çıkma yasağı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.