Şırnak'taki helikopter kazasında şehit olan Tümgeneral Aydoğan Aydın Kimdir?

Şırnak'ta düşen helikopterde 13 asker şehit oldu. Şehit olanlar arasında Tümen Komutanı bir tümgeneral, bir yarbay, iki binbaşı, iki yüzbaşı ve askeri personel bulunuyordu. Şehit olan askerler arasında tümgeneral Aydoğan Aydın da bulunuyordu. Aydoğan Aydın kimdir?

AYDOĞAN AYDIN KİMDİR?

15 Temmuz hain darbe girişimini haber alır almaz komutanlığını yaptığı tugayı arayarak "Bir tek er dahi dışarı çıkmayacak" emrini Aydoğan Aydın vermişti.
Aydoğan Aydın Kayseri Komando Tugay Komutanıyken YAŞ (Yüksek Askeri Şura) toplantısı neticesinde tümgeralliğe terfi ettirilmişti. Aydoğan Aydın, Kayseri'de askerin sokağa çıkmasını engellemişti. Aydoğan Aydın, Zincidere Komando Tugay Komutanlığı'ndan Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığına Ağustos 2016'da atanmıştı.
Aiir_kAAAk

ŞEHİT KOMUTANIN DUYGULANDIRAN ŞİİRİ

Şehit olan askerler arasında bulunan Şırnak 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın 1992 yılında üsteğmen iken yazdığı şiir duygulandırdı.

Şehit olan Tümgeneral Aydın'ın 1992 yılında Topçu Üsteğmen olarak görev yaptığı yıllarda yazdığı 'Hanke'ye ağıt' isimli şiiri şöyle:

"Doksan kişiydik biz o gün. Aç, susuz, uykusuz. Nasır tutmuş ayaklarla, yürüyorduk kaygusuz. Sis, çamur, kanla, terle, üzerindeydik bulutların. Ayrım Hanke Yaylası'nda, yeşerirken umutlarım. Soğuk namlular elimizde, yürüyorken dağlara. Şehitlerden selam geldi, savaşan tüm sağlara. Uzaklarım yakınlaştı, inancımla, davamla. Uyan Hanke geliyorum, heybetimle, havamla".

HAYATI TERÖRLE MÜCADELE İLE GEÇTİ

Şehit olan 13 asker arasındaki Tümgeneral Aydoğan Aydın, bölücü terör örgütü PKK’yla mücadelede pek çok başarılı operasyona imza attı.

Şırnak/Şenoba Tugay Komutanlığından kalkış yapan ve yüksek gerilim hatlarına takılarak, saat 20.55 sularına düşen AS 532 COUGAR tipi helikopterde şehit olan 13 asker arasında yer alan Tümgeneral Aydoğan Aydın, 1987 yılında Kara Harp Okulundan mezun oldu. Aydın, 1988-1992 yıllarında İstanbul 6’ıncı Piyade Tugay Takım Komutanlığı, 1992-1998 yıllarında Özel Kuvvetler Komutanlığında TİM Komutanlığı gerçekleştirdi. Aydın, 2000-2001’de Hakkari Dağ Komando Tugay Komutanlığında Harekat Şube Müdürlüğü, 2001-2008’de Özel Kuvvetler Komutanlığında Tabur Komutanlığı ve Kurmay Başkanlığı, 2008-2010’da Almanya’da NATO daimi görevinde bulundu. Aydın, 2010-2012 yılları arasında Gökçeada’da Komando Alay Komutanlığı, 2012-2016’de Kayseri Komando Tugay Komutanlığı yaptı. Aydın, 2016 yılından itibaren Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı görevini üstleniyordu.

aydoAan_aydAn

ÖZEL KUVVETLERDE BİRÇOK OPERASYONA KATILDI

Özel Kuvvetler Komutanlığında TİM ve tabur komutanlığı görevlerini de icra eden Aydın, Irak’ın kuzeyine gerçekleştirilen operasyonların çoğunda yer aldı. 1997-1998 yıllarında Irak kuzeyindeki operasyonlar esnasında TİM komutanıyken bir ara kendisinden ve TİM’inden irtibat kesilen Aydın’ın bir anda TİM’iyle çemberi yararak ve PKK’lı teröristlerin birçoğunu etkisiz hale getirerek yurda döndüğü öğrenildi.
Şırnak'taki helikopter kazasında şehit olan Tümgeneral Aydoğan Aydın Kimdir? ile ilgili etiketler aydoğan aydın şırnak helikopter kazası aydoğan aydın kimdir
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.