Şırnaklı avukat, Çin Devlet Başkanı hakkında suç duyurusunda bulundu

Şırnak Barosu'na bağlı avukatlardan Mehmet İhsan Kalkavan, 'koronavirüs salgınının tüm dünyaya yayılmasında ihmali olduğu' gerekçesiyle, Şi Cinping hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Silopi ilçesinde yaşayan avukat Mehmet İhsan Kalkavan, İstanbul Küçükçekmece Adliyesi'ne gelerek, Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Şi Cinping ile bazı Çinli yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu.

''İHMALİ VAR''

Koronavirüs salgınının dünyaya yayılmasında ihmali oldukları gerekçisiyle Cinping ile yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunduğunu söyleyen Kalkavan, "Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı ve ilgili yetkililer hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde suç duyurusunda bulundum. Türk Ceza Kanunu'nun 77'nci maddesiyle insanlığa karşı işlenen suçlar ve uluslararası ceza mahkemesi statüsü 7'nci madde de düzenlenmiştir. Söz konusu düzenleme ile herhangi bir sivil nüfusa karşı yaygın veya sistematik bir saldırının parçası olarak işlenen öldürme, toplu yok etme suçları kapsamında yargılanmaları gerekir" dedi.

(DHA)

Şırnaklı avukat, Çin Devlet Başkanı hakkında suç duyurusunda bulundu

 

Şırnaklı avukat, Çin Devlet Başkanı hakkında suç duyurusunda bulundu ile ilgili etiketler Koronavirüs Korona Şırnak avukat Şi Cinping
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.