Şirket borçları sebebiyle sıkıntılı günler yaşadığı iddia edilen Mehmet Dinçerler'den açıklama

Şarkıcı Hadise ile nikah masasına oturmaya hazırlanan 33 yaşındaki iş insanı Mehmet Dinçerler son dönemde hakkında çıkan haberler karşısında bir açıklama yayınladı. Bir süredir şirket borçları sebebiyle sıkıntılı günler yaşadığı iddia edilen iş insanı Mehmet Dinçerler sessizliğini bozdu. İşte detaylar...

İşleri nedeniyle sıkıntılı günler geçiren Dinçerler Ailesi’ne ait üç şirkete ocak ayında konkordato kararı verilmişti. Mehmet Dinçerler’in müstakbel eşine aldığı yüzük aileyi karıştırdı. Şirketin kurucu ortağı amca Mehmet Dinçerler'in avukatı, "40 bin dolarlık yüzük alacağına borcunu ödesin. Alacaklılar zarara uğratılıyor" sözleriyle tepki göstermişti. Üç şirketin yönetim ve denetim yetkisi, mahkemenin atadığı kayyuma verildi. Yaşanan bu gelişmelerin ardından Mehmet Dinçerler, Twitter hesabından bir açıklama yayınladı.

 

NE OLMULŞTU?


Hadise'nin evlenme hazırlığında olduğu sevgilisi Mehmet Dinçerler ile kardeşi Burhan Dinçerler’in sahibi oldukları ''Hacı Sayid Gıda AŞ'', dünyaca ünlü Gloria Jean’s markasının Türkiye temsilciliğini yapan ''Grup Dnc Gıda AŞ'' ile ''Rumeli Tatlıcılık Süt Ürünleri'' bir süredir yaşanan mali sıkıntı ile gündeme gelmişti.

Ticaret mahkemesi üç şirkete yönelik konkordato kararı vermişti. Ancak, bir kısım alacaklının itirazı üzerine, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi verilen kararı kaldırmıştı. Kararın kaldırılması sonrası ilk duruşma yapıldı. Duruşmaya, kurucu ortak Mehmet Dinçerler’in avukatı Av. Hicran A. Şenoğlu’nun sözleri damga vurdu.


Hürriyet'in haberine göre; Av. Şenoğlu, duruşmada “Burhan Dinçerler, kurtaracağına inandığı şirketin borçlarını ödüyor. Hacı Sayid’i ödemiyor. İki banka borcu ödenmedi. Bu ikisi de müvekkilimin borcu. En kârlı yerler devir gösterilerek alacaklılar zarara uğratıldı. Yönetim kayyumu atanmasını talep ediyoruz. Hacı Sayid hileli iflasa gidiyor. Kasada 1 ay içinde 4 milyonluk eksilme var” dedi.

Şirketin ikinci kuşak temsilcisi konumundaki Mehmet Dinçerler’in, şarkıcı Hadise’ye aldığı 40 bin dolarlık yüzüğü de gündeme getiren Av. Şenoğlu “40 bin dolarlık Yüzük alacağına borcunu ödesin” dedi.

Av. Şenoğlu, duruşma sonrası ise “Müvekkilimin evi satıldı. Böyle bir dönemde 1 milyon liralık düğün yaptılar. Bir ay içinde kasadan 3.5-4 milyon liralık eksilme var” diye konuştu.

Duruşmada söz alan EMD Soğuk Depoculuk AŞ’nin avukatı Av. Pınar Horasan ise “Müvekkilimin 604 bin lira alacağı var. Rumeli Tatlıcılık, mahkeme kararına rağmen ödeme yapmadı. Borçlular kötü niyetli. Tedbirlerin kalkmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Duruşmada söz alan çok sayıda avukat ise, konkordato talebinin reddine karar verilmesini talep etti. Mahkeme, şirket yönetimine Mali Müşavir Haluk Aksu’yu kayyum olarak atadı. Yeni bir bilirkişi raporu alınmasına karar veren mahkeme bir sonraki duruşma için mart ayı başına gün verdi.

 

MEHMET DİNÇERLER'DEN AÇIKLAMA

Dinçerler son dönemde hakkında çıkan iddialara Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımla yanıt verdi. Genç iş insanı açıklamasında, ''Ben şahsım ve şirketim olarak onaylanan bütün ödeme takvimine uymuş olup bir tane dahi takibe alınmış borcum bulunmamaktadır. Ayrıca 2021 senesinde şirketimin ve şahsımın kefaleti bulunan borçların (şahsım ve şirketimin borcu olmamasına rağmen) neredeyse hepsini kapattık.'' ifadelerine ver verdi.

İşte Mehmet Dinçerler'in o açıklaması...

Şirket borçları sebebiyle sıkıntılı günler yaşadığı iddia edilen Mehmet Dinçerler'den açıklama

 

 

Şirket borçları sebebiyle sıkıntılı günler yaşadığı iddia edilen Mehmet Dinçerler'den açıklama ile ilgili etiketler Hadise mahkeme dava konkordato mehmet dinçerler Hacı Sayid Gıda AŞ Gloria Jean’s Grup Dnc Gıda AŞ
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.