Şirin Payzın bunlardan hangisi ile görüşür?

Türkiye'nin, ABD'nin çekilmesi sonrası yönetimi yeniden şekillenen Afganistan'da diplomatik seviyede yapıcı girişimleri sürüyor... Ancak Ankara'nın girişimleri muhalif kimi gazetecilerin tepkilerine neden oldu... Peki o tepkiler ne kadar tutarlı? İşte yanıtı...

ABD'nin çekilmeyi sürdürdüğü Afganistan'da Taliban yönetimi son olarak başkent Kabil'i ele geçirdi.

Kabil'deki havalimanının güvenliği için Türkiye'nin hem ABD hem Taliban'la temasları ise sürüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir süre önce konuyla ilgili olarak Taliban ile Afganistan konusundaki sürecin görüşüleceğini belirtmişti.

Bu kapsamda Afganistan’ın Ankara Büyükelçisi Amir Muhammed Ramin'den de bir açıklama geldi. Ramin, müzakereleri devam eden Türkiye’nin Kâbil Havaalanı’nın güvenliğini ve işletmesini sağlama teklifiyle ilgili “Türkiye’nin üstleneceği misyon, askeri bir misyon olmayacak. Havaalanının dış güvenliği Afgan güvenlik güçleri tarafından sağlanacak. " dedi.

ŞİRİN PAYZIN'DAN İTİRAZ...

Diğer yandan Türkiye'nin Afganistan'daki yapıcı politikaları muhalif gazeteci Şirin Payzın'ın bir itirazına konu oldu.

Payzın ABD'nin ülkeden çekilmesi ile yönetimi ele alan Taliban konusunda, "Taliban kadınlara, çocuklara, dünya kültür mirasına, geleneklere karşı işlenen suçların özetidir. Taliban insanlığa karşı işlenen suçtur! Nokta." mesajı paylaştı.

Afganistan'ı, Taliban yönetimine terk ederek, kendisine güvenenleri bir kez daha hayal kırıklığına uğratan ABD'ye tepki göstermek yerine Türkiye'nin izlediği politikaları eleştiren Payzın, "Bunlardan hangisi ile ne konuşulacak?" diyerek Taliban liderlerinin bir fotoğrafını sosyal medya hesabında paylaştı.

Daha önce terör örgütü PKK'nın liderleri ile görüşmekte herhangi bir sakınca görmeyen Payzın'ın, Ankara'nın dış politikada attığı bu adımları eleştirmesi ise sosyal medyada tepki topladı.

Şirin Payzın bunlardan hangisi ile görüşür? ile ilgili etiketler Taliban Şirin Payzın PKK Afganistan terör örgütü
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.