Şirin Nisan Dengiz ile mahkemelik olan İbrahim Tatlıses'in davasında yeni gelişme

Şair ve yazar Necdet Rüştü Efe’nin tek mirasçısı olan kızı Şirin Nisan Dengiz, geçtiğimiz aylarda babasının eserinin ünlü türkücü İbrahim Tatlıses ile İdobay Müzik tarafından izinsiz kullanıldığını iddia ederek 21 bin liralık tazminat davası açmıştı. Davada flaş bir gelişme yaşandı. Fikri Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi, dava dosyasını bilirkişiye gönderdi.

Şirin Nisan Dengiz, geçtiğimiz aylarda babasına ait 'Batan Gün Kana Benziyor' adlı eserin Tatlıses'in 'Yağmurla Gelen Kadın' albümünde izinsiz şekilde kullandığını iddia etmişti. İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'ne başvuran Dengiz dilekçesinde; İbrahim Tatlıses ve İdobay Müzik tarafından eserin izinsiz kullanıldığı belirtildi.

21 BİN LİRA TAZMİNAT TALEP ETMİŞTİ

Dilekçede; "Eser, Tatlıses ve İdobay Müzik tarafından YouTube gibi sitelerde izinsiz olarak kullanılmaya devam etmektedir" denilerek 21 bin lira tazminat talebinde bulunmuştu.

Sabah Gazetesi'nden Deniz Yusufoğlu'nun haberine göre; İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tarafların avukatları katılım sağladı. Mahkeme incelemenin yapılması için dosyayı bilirkişiye gönderdi.

 

 

 

Şirin Nisan Dengiz ile mahkemelik olan İbrahim Tatlıses'in davasında yeni gelişme ile ilgili etiketler İbrahim Tatlıses mahkeme dava bilirkişi raporu İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi necdet rüştü efe Şirin Nisan Dengiz İdobay Müzik tazminat davası
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.