Sırf cübbeli sarıklı diye tacize uğradı!

29 Ekim'de İstanbul Metrosu'nda "28 Şubat zihniyetinden bir adım ilerleyememişiz" dedirten görüntüler yaşandı. Metroda ayakta duran cübbeli sarıklı bir vatandaş, Cumhuriyet Bayramı kutlaması bahanesi ile bir grup tarafından tam anlamıyla taciz edildi. Bir yandan onuncu yıl marşı söyleyen gruptan bir kişi elindeki Atatürk fotoğrafını şahsa doğru tutarken, bir kaç kişi de kutlamayı çekiyoruz bahanesi ile sarıklı kişinin görüntülerini izinsiz kaydetti.

Türkiye'nin 7'den 70'e Cumhuriyetin ilanın 96. yıl dönümünü kutladığı 29 Ekim'de İstanbul'da çağ dışı bir taciz yaşandı. 

Kendilerine "çağdaş" diyen bir grup metroda yolculuk yaparken sarıklı ve cübbeli bir kişiyi görünce onuncu yıl marşını söylemeye başladı.

Başını öne eğmiş sessizce yolculuğunu yapan sarıklı ve cübbeli yolcu çevresindeki bu kalabalık tam anlamıyla tacize uğradı. 

Görüntülere göre şahsın sol yanına düşen grup marşı söylerken, bir grup genç de ellerinde telefonlarla bu kişi ile marşı söyleyenleri aynı kareye sığdırma telaşındaydı. 

Bu sırada arkasında yaşananları farkeden elinde Atatürk fotoğrafı olan bir kişi de tacize dahil olmakta hiçbir mahsur görmedi. Elindeki fotoğrafla sarıklı kişinin aynı kareye girmesi için yan tarafına tuttu bu sırada görüntüyü çekenlerden birinin "işte bu" dediği duyuldu. Bu söz de zaten ortada olan tacizi bir kez daha ortaya koydu. 

Tabi bu görüntülerin sosyal medyaya düşmesinin ardından Cumhuriyet Bayramı kutlaması bahanesi ile yapılan tacize tepki yağdı. İşte o tepki paylaşımları...

Sırf cübbeli sarıklı diye tacize uğradı!

Sırf cübbeli sarıklı diye tacize uğradı! - Resim : 2

Sırf cübbeli sarıklı diye tacize uğradı! - Resim : 3

Sırf cübbeli sarıklı diye tacize uğradı! - Resim : 4

Sırf cübbeli sarıklı diye tacize uğradı! - Resim : 5

Sırf cübbeli sarıklı diye tacize uğradı! - Resim : 6

Sırf cübbeli sarıklı diye tacize uğradı! ile ilgili etiketler metro Cumhuriyet Bayramı onuncu yıl marşı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.