Siren Ertan, Tanganika daveti olayı nedir?

Yasak Elma dizisinde seneler önce Siren Ertan ile o zamanki eşinin başından geçen ve haftalarca sosyetede alay konusu olmalarına yol açan "Tanganika daveti" konusu işlendi. Fox Tv ekranlarında yayınlanan dizide yaşanan bu olayın yansıtılmasından sonra herkes araştırmaya başladı.Peki Siren Ertan'ın Tanganika daveti olayı nedir? Ne zaman oldu? Detaylar haberimizde...

Fox Tv ekranlarında yayınlan Yasak Elma dizisinde yaşanan bir olay gerçek yaşamda geçen bir olayı işledi.Siren Ertan'ın senelerce önce yaşadığı "Tanganika daveti" olayı dizide işlendi. Siren Ertan ile o zamanki eşinin başından geçen ve haftalarca sosyetede alay konusu olmalarına yol açan "Tanganika daveti" dizide yer almasından sonra vatandaşlar olayın ne olduğunu merak ediyor. Peki Siren Ertan'ın Tanganika daveti olayı nedir? Ne zaman oldu? Merak edilen sorunun cevabı detayları ile haberimizde...

Siren Ertan, Tanganika daveti olayı nedir?

Bundan 18 yıl önce Siren Ertan ile o zamanki eşinin başından geçen ve haftalarca sosyetede alay konusu olmalarına yol açan "Tanganika daveti" başrollerini Şevval Sam, Talat Bulut ve Eda Ece’nin paylaştığı ‘Yasak Elma’nın son bölümünde birebir işlendi.

Melda Kosif’in misafir oyuncu olduğu yapımda bazı karakterlerin isimleri için de sosyeteden ilham alınmış. Dizide en son öyle bir olay anlatıldı ki, akıllara 18 yıl önce yaşanan o meşhur ‘davet skandalı’ geldi. Olayın kahramanı modacı Siren Ertan’dı!

SENARYOYA İLHAM VERDİ
Posta'dan Müge Dağıstanlı'nın haberine göre, Şevval Sam’ın oynadığı ‘Ender’, eski eşi ‘Halit’ (Talat Bulut) ve genç karısı ‘Yıldız’ın (Eda Ece) cemiyetteki itibarını zedelemek istedi. Hayali bir davet organize edip davetiye gönderdi. Sosyeteye girmeye çalışan ‘Yıldız’ bu oyuna geldi. Olmayan geceye gitti. Fotoğrafları çekildi. Günlerce dalga konusu oldu.

NELER OLMUŞTU? (TANGANİKA MESELESİ NEDİR?)
Gelelim 2000’de yaşanan gerçek olaya. Siren Ertan ile o zamanki eşi Ercan Canmutlu’ya haritada var olmayan Tanganika’nın kralının taç giyme töreni için davetiye gönderilmişti. Çift, hayali ülkenin İstanbul Fahri Konsolosluğu tarafından çağrıldıklarını sandı. Resepsiyona uygun giyindiler, Maçka’daki 5 yıldızlı otele gittiler. Her şeyin düzmece olduğunu anladıklarında vakit çok geçti. Fotoğrafları çekildi. Tabii ki bozuldular! Sosyete bu hayali krallığı ve baloyu yıllarca konuştu!

SİREN ERTAN KİMDİR?

1971 doğumlu ünlü tasarımcı Siren Ertan’ın babası makine ressamlığı yapmış annesi ise o dönemler çeyizlik eşyalar yapmıştır. Barış Ertan ve Birgül Ertan çiftinin kızı olan Siren Ertan’ın Savaş isminde birde kardeşi vardır. Anne ve babası Siren Ertan henüz 4 yaşında iken boşanmışlardır. Alsancak Kız Meslek Lisesi mezuniyetinin ardından 9 Eylül Üniversitesi Tekstil Tasarımı Bölümü’nde 6 sene eğitim görmüştür. Ancak okulu tamamlamamıştır.

1996 senesinde İstanbul’a gelen Siren Ertan burada Mudo’nun sahibi olan iş adamı Mustafa Taviloğlu ile tanışmış ve Mangia isimli bir işyerinde müdür olarak çalışmaya başlamıştır. Daha sonra bir çok sektörde çalışmalarını sürdüren Siren Ertan bir dönem Show Tv ekranlarında yayınlanmış olan Alem isimli programın sunuculuğunu üstlenmiştir.

Siren Ertan İş Adamı Ercan Canmutlu ile evlenmiş 14 ay gibi bir süre sonunda boşanmıştır. Boşanmanın ardından moda dünyasının tanıdığı bir isim olan Siren Ertan 2004 yılında Siren Ertan İstanbul markasını kurmuştur.

2006 yılında Gökhan Çarmıklı ile evlenmiş bu evliliğide 2015 yılında son bulmuştur. Uzun süredir İş Adamı Ersin Kayalar ile birlikteliği sürmektedir.

iş yaşamı dışında 2002 yılında Keje isimli dizide Zelal karakteri ile oyuncu olarakta tv ekranlarında boy göstermiştir.

Siren Ertan aslen İzmirlidir ve İzmir’de dünyaya gelmiştir.

 

 

 

Siren Ertan, Tanganika daveti olayı nedir? ile ilgili etiketler siren ertan tanganika daveti olayı nedir
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.